Lliurament de les dracmes Vila de Roses

Dins els espectacles i diversió propis de la Festa Major, Roses troba també un espai per als actes institucionals i els reconeixements. Així, el dimarts 15 d’agost, el Teatre acollirà un dels actes més emblemàtics de la festa: el lliurament de les dracmes Vila de Roses.
Representació Medea del GTR

Representació Medea del GTR

10/08/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La dracma Vila de Roses és una distinció amb la qual l’Ajuntament fa un reconeixement públic envers la tasca social o professional, les iniciatives o la dedicació que, tant persones individuals com col·lectius, realitzen a favor del poble de Roses.

Enguany, aquesta distinció recaurà, d’una banda, sobre el Grup de Teatre de Roses i el seu director, Ignasi Tomàs, amb motiu de la celebració del 25è aniversari de la seva fundació i, de l’altra, sobre Benet Vigo, pel conjunt d’una trajectòria professional que tants serveis i equipaments ha aportat a la vila de Roses.

El Grup de Teatre de Roses va néixer l’any 1981 amb l’escenificació de l’obra Els Pastorets d’Olot, la qual, amb el pas dels anys, s’ha convertit en un dels referents constants de la formació. Al llarg d’aquests 25 anys, Els Pastorets han evolucionat i crescut gràcies a l’aportació constant de nous actors i actrius, i ha passat de la trentena de persones que inicialment pujaven dalt de l’escenari, a les cent cinquanta de les darreres edicions.

Des d’aquell moment 1981, dirigit per l’Ignasi Tomàs, el Grup de Teatre de Roses ha seguit una trajectòria de continus reptes i superacions que l’ha dut a ser considerat un dels grups amateurs de més rellevància i singularitat dins el panorama teatral gironí.

Entre els muntatges de més èxit han destacat L’avar (Molière), Sis personatges a la cerca d’autor (Luigi Pirandello), Dissabte, diumenge i dilluns (Eduardo de Filippo), La terra es belluga (Jordi Bordas), El malalt imaginari (Molière), Quan la ràdio parlava de Franco (Josep M. Benet i Jornet), La filla del mar (Àngel Guimerà), La senyora de Sade (Mishima) o Invitació al somni (Lorca).

Benet Vigo i Trull (Roses, 1918)

Benet Vigo ideà a partir de 1950 la creació de la Cooperativa Agrícola Celler de Roses, construïda en uns solars de la riera Ginjolers cedits per l’Ajuntament. Després de dos anys d’entrebancs i dificultats, la cooperativa elaborà el seu primer vi amb la collita de raïm del setembre de 1952.   

La segona iniciativa cooperativista empresa per Benet Vigo va ser la creació de la Societat Cooperativa Catalana Centre Escolar Empordà, fundada l’any 1973 davant la situació que es vivia en aquell moment a Roses, on un gran nombre d’alumnes es traslladaven a centres d’ensenyament repartits per tota la província de Girona.

Als anys 70, Vigo decidí emprendre una nova societat cooperativa, encarregada en aquesta ocasió d’apropar els serveis sanitaris i assistencials a la població. El resultat va ser la creació de la cooperativa SCCL Dr. August Pi i Sunyer, inscrita en el Registre Oficial de Cooperatives l’any 1979.

L’acte de lliurament de les Dracmes Vila de Roses tindrà lloc el dimarts 15 d’agost al Teatre Municipal, a les 13 h. L’entrada és lliure a tothom.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document