Magda Casamitjana clou la celebració del Dia d’Europa a la Ciutadella

Magda Casamitjana ha participat el divendres 7 de maig en l’acte de clausura de la celebració del Dia d’Europa realitzat a la Ciutadella de Roses. Al llarg de la jornada, organitzada per l’institut Illa de Rodes, un centenar d’alumnes han mostrat a través de projectes pluridisciplinars que han anat des de la dansa fins a la música rap o al món audiovisual, quina és la seva visió de l’Europa actual, coincidint amb el 60è aniversari de la Unió Europea.
Cloenda alcaldessa

Cloenda alcaldessa

07/05/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’alcaldessa ha valorat molt positivament la realització d’aquest tipus d’activitats acadèmiques que promouen el coneixement dels joves envers al món i a la realitat social que els envolta, i que els implica en la tasca de fer Europa més propera a la ciutadania. L’activitat s’integra en el projecte d’Educació per a la Ciutadania i els Drets Humans, que recolzen amb interès tant l’institut Illa de Rodes com l’Ajuntament de Roses.

Al llarg de la jornada, els alumnes han presentat els projectes i activitats en què han treballat durant les darreres setmanes, com l’himne de la Unió Europea de Beethoven versionat a ritme de rap, una exhibició d’ "arte povera" amb materials reciclats o l’estrena de l’audiovisual, realitzat també per estudiants, "Som Europa! I tu?".

La ballarina i coreògrafa Magdalena Kudzinowskha ha ofert "Històries properes de lluny", una creació artística de dansa contemporània que fa una reflexió sobre la identitat personal en el context de la realitat europea. Un cineforum sobre la pel·lícula "Al otro lado" (2007) del director alemany d’origen turc Fatih Akin, un concurs fotogràfic i un altre de textos sobre l’exclusió i les seves solucions, i la presentació del treball d’aplicació a Roses de l’Eurobaròmetre sobre la percepció de la pobresa, han completat el programa.

gw-203fbcdb527fbfcb233294904564fee0cde14efb

Per últim, la jornada ha comptat també amb la participació de Manel Camós, que ha parlat de "La UE: 60 anys de pau i benestar a Europa". Camós dirigeix des de l’any 2005 la representació de la Comissió Europea a Barcelona, havent desenvolupat des del 1987 nombrosos projectes de cooperació europea amb Amèrica Central, Mèxic, Cuba i Àsia, i havent participat també activament en qüestions relatives a la Mediterrània, especialment en el Procés de Barcelona.

La celebració del Dia d’Europa, amb un marcat caràcter èticosocial, ha culminat el programa acadèmic desenvolupat pels alumnes rosincs durant les darreres setmanes, caracteritzat per la confluència d’assignatures com Educació visual i plàstica, Projecte de recerca, Educació eticocívica, Música, Llengües estrangeres i Ciències socials. A més, l’activitat ofereix a l’alumnat una oportunitat única de conèixer de primera mà les experiències de persones que treballen per a la Unió Europea, i d’aprofundir de manera interdisciplinària en la qüestió de l’Europa Social.

L’activitat s’integra en el projecte d’Educació per a la Ciutadania i els Drets Humans, que recolzen amb interès tant l’institut Illa de Rodes com l’Ajuntament de Roses.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document