Manel Nadal visita les darreres actuacions dutes a terme al port de Roses i als Canals de Santa Margarida

El secretari per a la Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Manel Nadal, acompanyat de l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, ha visitat divendres 5 de novembre les obres de l’enderrocament de l’edifici del restaurant El Molli la llotja al port de Roses. La llotja ha estat adaptada recentment als nous requeriments sanitaris, ambientals i de qualitat. D’altra banda, les autoritats han visitat els Canals de Santa Margarida i la recent millora efectuada a la travessera de Roses.
Visita Manel Nadal a Roses

Visita Manel Nadal a Roses

08/11/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Antecedents a l’enderroc del local

L’empresa que explotava el restaurant El Moll va ser titular de la concessió administrativa d’aquest local fins el 2006, any en què va finalitzar aquesta concessió. Abans de l’estiu passat, Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Roses van notificar consensuadament al concessionari que una vegada finalitzada la temporada estival, hauria de trobar una altra ubicació al restaurant per poder iniciar els projectes que preveu el Pla especial del port de Roses a la zona. De fet, el Pla especial contempla la construcció d’una rotonda per distribuir el trànsit a l’entorn del port pesquer.

Després de disposar de la llicència municipal d’obres, Ports de la Generalitat ha iniciat l’enderroc del local. Una vegada enderrocat l’edifici, se sanejarà el terreny, es construirà una vorera i es realitzarà el tractament provisional de l’espai. Ports inclourà en el proper Pla d’actuacions de l’empresa l’execució d’aquesta rotonda, una vegada s’hagi acordat amb l’Ajuntament quina serà la distribució dels seus costos.

Llotja renovada

Les obres de la llotja del port de Roses han permès adequar l’edifici als nous requeriments sanitaris, ambientals i de qualitat. Les obres de la nau de venda de peix han suposat una inversió de 388.000 euros. Així, a l’exterior de l’edifici, s’han renovat aspectes estructurals com la façana, els porxos i la coberta.

A l’interior, s’han remodelat els paviments, revestiments i tancaments en totes les zones de treball. Així, s’han adaptat les àrees següents: zona de preparació, sala de subhastes, sala de manipulació i expedició del peix, sales de refrigeració i magatzems de neteja de caixes. També s’ha adequat i equipat una zona per a les anàlisis veterinàries. A més, s’han canviat els serveis d’electricitat i d’aigua, i la xarxa contra incendis de l’edifici per tal de promoure l’eficiència energètica a la llotja.

Una de les novetats d’aquesta actuació ha estat la creació d’un nou espai perquè els visitants puguin veure la subhasta del peix sense interferir en el treball dels pescadors.

La reforma de la llotja del port de Roses és una actuació emmarcada en el Pla de millora de les llotges de Catalunya, que té per objectiu adaptar els edificis als nous requisits normatius i a les noves necessitats del sector pesquer.

L’activitat pesquera de Roses va generar l’any passat un volum de 3.164.980 quilos de peix, amb un valor de venda en llotja de 12 MEUR. El sector disposa d’una flota de 82 embarcacions pesqueres en base al port.

Nou abalisament als Canals

El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, acompanyat de l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, també han visitat els Canals de Santa Margarida per veure les actuacions dutes a terme a la zona en les quals s’han invertit 84.000 euros.

El departament de Política Territorial i Obres Públiques s’ha encarregat aquesta tardor dels treballs d’extracció de les 16 embarcacions enfonsades a les zones de Port Canadell, Port Rodó i el Gran Canal. Després, els vaixells retirats s’han desballestat i les seves peces s’han portat als abocadors autoritzats per aquests tipus de residus. A més, a l’estiu es va reparar el paviment del moll adossat del dic de recer a la bocana dels canals, per tal de garantir la funcionalitat de la marina.

Un cop s’ha acabat la retirada de les embarcacions enfonsades, els treballs han continuat amb la instal·lació d’un nou abalisament a la zona, amb l’objectiu de millorar les condicions de seguretat de la marina. 

Millores a la travessera de Roses

El secretari per a la Mobilitat ha comprovat també la recent millora que s’ha efectuat a la travessera de Roses, precisament al tram que dóna accés al port. Concretament el DPTOP ha finalitzat aquest mes d’octubre el reasfaltat de la carretera C-260 entre la rotonda Gi-610 i la rotonda dels Ginjolers amb una inversió total de 100.000 euros. Aquesta actuació està dins del marc de la propera cessió d’aquest tram de carretera a l’Ajuntament.


Gabinet de Comunicació i Premsa. Departament de PTOP. Generalitat de Catalunya

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document