Només i sobretot un projecte per a Roses

24/02/2009 00:00 -    

La setmana passada el ple de l’ajuntament de Roses va aprovar el POUM amb l’abstenció d’ ERC i els únics vots en contra de CIU.

El Pla General de Roses que l’equip de govern presenta té vida per 18 anys. Preveu una població estable d’uns 28000 habitants.

Roses ha crescut en 7 anys 6660 persones, és una població jove i els majors de 65 anys van disminuïnt en percentatge.

El sector amb major pes específic és el sector serveis que representa un 48,35% dels establiments i professionals ubicats a Roses seguit del sector de la construcció amb un 16,64% i de la indústria un 2,70%. El sector primari, la pesca, representa un complement importantíssim de diversificació econòmica del municipi i que per tant farem el que calgui per a la seva viabilitat futura.

Aquestes dades han estat escencials per saber qui som i cap on hem d’anar. Presentem el POUM en l’exposició pública que durarà un mes. En aquest temps s’hi pot acostar qui ho desitgi i ja tenim reservades hores per associacions de veïns i associacions sense ànim de lucre que s’han interessat per conèixer bé el futur de la nostra població.

El tràmit és el correcte i el que permet major transparència. L’oposició ha tingut, novetat a Roses, tot el temps necessari per a mirar i remenar, un mes i mig després de la presentació amb el redactor del Pla; també ha tingut oportunitat de parlar i aportar: CIU cap proposta, cap reunió institucional; ERC sí a última hora i gràcies a l’agrupació d’ERC de Roses.

La nostra màxima prioritat és garantir un POUM per a tothom i hem estudiat acuradament totes les infrastructures necessàries per a un bon funcionament de la ciutat i dels serveis i d’una millora constant de la qualitat de vida dels que hi vivim. El que abans s’havia menystingut, els habitatges protegits (HPO) de les tres categories, ara han quedat reforçats i no hem escatimat res, ans el contrari ,hem acatat tot el que diu la llei d’habitatge.

En 7 anys a Roses s’han construït uns 3400 habitatges i cap de protecció, cap ni un, ni tampoc s’ha fet res, fins ara, per a reservar sòl per a aquest tipus de vivendes. Per descomptat i fent cas als qui entenen i creuen que el Medi Ambient i la sostenibilitat són imprescindibles en un pla com aquest hem aconseguit molts més espais verds per a la ciutat: incorporem cinc parcs més amb el Parc Ciutadà i el Càmping bahia com a espais naturals integrats a la ciutat per a la gent, i hem preservat moltes hectàrees de franja amb el Parc Natural de Cap de Creus.

El 30% del territori de Roses és Parc natural i la nostra voluntat és participar del Parc. Potencia els connectors biològics i ressalta la importància de preservar l’espai natural dictaminat pel Pla territorial de Serra de Rhodes.

Retornem els espais verds manllevats de Santa Margarita aportant un barri més verd, més esponjat i més humà. Fins ara les àrees residencials estaven deslligades, separades i no hi havia un lligam entre elles ara el pla preveu i dibuixa la integració la relació i la cohesió dels diferents barris amb la vila i els equipaments bàsics.

El POUM incorpora l’ARE, un espai important pel futur creixement ordenat i d’integració i que es desenvoluparà en funció de les necessitats reals del municipi en cada moment.

Vull fer un incís aquí per denunciar un pamflet que corre pel municipi i signat per CIU que és d’una demagògia i d’una irresponsabilitat enorme; són tantes les falsetats que s’hi diuen que vull avisar que aquesta gent no té límit davant la seva posició desesperada en veure que Roses canvia i avança.

El Pla pensa en el futur de les persones i també dels seus llocs de treball, El POUM projecta àrees de diversificació i activació econòmica, contempla a més de la zona industrial una zona econòmica per a petits i mitjans empresaris. Les zones comercials i lúdiques hi estant pervistes així com àrees esportives, educatives, sociosanitàries i espais suficients per tot allò que calgui com per exemple uns jutjats o un futur hospital. Potenciem l’ús hoteler i les activitats agrícoles tradicionals.

En aquest Ple des de l’equip de Govern vàrem posar tot el seny i la resposabilitat possibles per a que fós intens i dinàmic però també racional i serè i profundament democràtic ja que l’actitud de CIU, sobretot, i també del representant d’ERC, va ser en les darreres setmanes un exercici cínic de manipulació de la realitat, de creació de dubtes sobre l’honorabilitat de l’equip de govern i d’intent de trencament de la normalitat institucional del nostre municipi.

Estem decebuts per l’oportunitat perduda per CIU i ERC de fer una oposició democràtica però continuarem treballant per a que tothom pogui disposar del millor escenari per expressar lliurament les seves opinions i propostes.

En aquests moments crec que és adient recordar la ja famosa frase del diputat anglès que davant de les calumnies que li dedicava un oponent va dir: " Avorreixo el que diu però estic disposat a donar la meva vida perquè pugui continuar expressant-se lliurament."

Magda Casamitjana Aguilà
Alcaldessa de Roses

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document