Nou servei de custòdia de claus per a usuaris de teleassistència domiciliària de Roses

L'alcalde de Roses, Carles Pàramo, i David Marquez, delegat territorial de Catalunya de Televida Serveis Sociosanitaris SL, han signat aquest matí el conveni que permetrà custodiar les claus dels domicilis de les persones usuàries del Servei Local de Teleassistència a la població. La nova prestació passa a complementar el servei prestat fins ara i permet, en cas de necessitat, l’accés al domicili d’aquells usuaris amb poca o nul·la xarxa social o familiar a la qual poder adreçar-se.
Signatura conveni custòdia claus

Signatura conveni custòdia claus

03/12/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El nou servei va destinat a les persones usuàries del Servei Local de Teleassistència que tenen dos o menys familiars o veïns propers que puguin custodiar les claus. La firma d’aquest conveni suposa un pas important per a la seguretat en cas que es produeixi una urgència, ja que en cas de necessitat on la persona usuària no pugui obrir la porta de casa seva, el Centre d’Atenció del Servei de Teleassistència avisarà a la Policia Local del municipi per tal que amb la clau custodiada puguin accedir d’una forma àgil i segura al domicili de la persona usuària. La clau serà custodiada en una bossa amb un número identificatiu (en cap cas es mostraran dades personals) i amb precinte de seguretat a les dependències de La Policia Local de Roses, on les col·locaran dintre d’una caixa forta.

El nou conveni beneficia a les persones usuàries del Servei Local de Teleassistència de Roses que ofereix l’Ajuntament mitjançant els serveis prestats pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà i gràcies al conveni de col·laboració signat amb la Diputació de Girona, que ofereix aquest servei als 221 municipis de la demarcació gironina.

Actualment, a Roses hi ha 91 usuaris, xifra que representa un 2.91% de grau de cobertura de les persones majors de 65 anys de la població. De les 91 persones usuàries de la teleassistència de Roses, un 33 % tenen perfil per beneficiar-se d’aquesta prestació de custòdia de claus.

Durant el que portem d’any la central de Teleassistència de Televida ubicada a la ciutat de Girona ha gestionat 4.986 trucades dels usuaris de Roses, de les quals 3.221 són realitzades des del centre d’Atenció a la persona usuària, i s’han atès 72 emergències, de les quals 19 van ser per caigudes, un possible factor per valorar la custòdia de claus.

El conveni de col·laboració per a la implantació d’aquest servei ha estat signat aquest matí per l’alcalde de Roses, Carles Pàramo, i el director territorial de Catalunya de Televida Serveis Sociosanitaris SL, David Marquez. A continuació, s’han desplaçat fins al domicili d’una de les usuàries del Servei de Teleassistència Domiciliària de Roses, on han recollit les claus que han estat lliurades a la Policia Local per al seu dipòsit i custòdia.

Des de l’Ajuntament de Roses s’encoratja les persones grans que viuen o passen moltes hores soles, així com a les persones amb mobilitat reduïda, a donar-se d’alta d’aquest servei. Per fer-ho, els interessats poden posar-se en contacte amb el Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses, situat a la Casa del Mar, al costat del Teatre Municipal (Tel. 972 25 24 00).
 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document