Nou sistema de recollida de pluvials per solucionar els problemes de drenatge en el casc antic

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar el projecte de recollida d’aigües pluvials a la Gran Via Pau Casals que té per objectiu millorar l’evacuació de l’aigua cap a les rieres Ginjolers i de la Quana, per tal d’evitar que discorrin per l’entramat urbà com venia succeint fins ara en episodis de fortes pluges. L’actuació, que té un pressupost de 91.000 euros, compta amb una subvenció del Consorci de la Costa Brava.
30/06/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El projecte consistirà en la construcció d’una nova recollida d’aigües pluvials a la Gran Via de Pau Casals, entre la Riera Ginjolers i la Riera de la Cuana, on es potenciarà el sistema de recollida d’aigües superficials existent actualment, per augmentar la seva captació. L’actuació es completarà amb la instal·lació de nous col·lectors que connectaran amb la xarxa de drenatge existent, per portar les aigües cap a les dues rieres.

Amb la propera realització d’aquestes obres quedarà resolta la problemàtica de drenatge d’aigua que pateix el casc urbà de Roses en episodis de fortes pluges, ja que l’actual instal·lació de la Gran Via no és capaç de recollir la totalitat d’aigua provinent de les zones altes del municipi, com ara les urbanitzacions d'Els Grecs, La Muntanyeta o la carretera de Montjoi. Aquest fet provoca en cas de fortes pluges que l’aigua superficial creui la Gran Via i dreni cap a l’interior del casc urbà, on s’han donat en els darrers anys casos d’inundacions i afeccions a habitatges i establiments particulars.

El projecte compta amb un pressupost de 91.940 €, 50.000 dels quals estan subvencionats per la convocatòria 2009-2012 del Pla d’Inversions del Cicle de l’Aigua del Consorci de la Costa Brava. Dins aquesta convocatòria es troba també la subvenció concedida al projecte de construcció d’un dipòsit d’emmagatzematge de pluvials a Roses, amb el qual es preveu l’estalvi d’aigua potable en les tasques neteja i reg de jardineria d’espais públics que es realitzen a la població.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document