Nova programació i nous descomptes al TMR

La programació primavera 2011 porta al Teatre Municipal de Roses més de vint espectacles a través dels quals es proposa a l’espectador un viatge artístic multidisciplinar que transcorrerà des de la música clàssica fins a les creacions més contemporànies amb incorporació de noves tecnologies, passant pel teatre musical o les propostes infantils. Com a novetat, els nous descomptes aplicats pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Roses, per facilitar l’accés de tots els públics a la programació cultural que es realitza en el municipi.
Pau Riba

Pau Riba

01/02/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Un dels espectacles més esperats és la presentació a Roses del treball de Standstill, Room, que ha estat coproduït pel Primavera Sound, CoNCA i Buena Suerte. Un musical de vint cançons, on les imatges dominen i marquen el pols, els músics executen i interactuen amb elles, i la minimalista i efectiva escenografia s’acaba mostrant com l’espai mental del propi espectador.

L’estrena de l’espectacle multidisciplinar Electrofílic
de Jordi Busquets i cube.bz, és fruit de la residència realitzada al teatre Municipal de Roses aquesta tardor. En ell, l’espai, el so i la llum esdevenen eixos de creació complementària, tant en l’apartat musical com en la posada en escena. La investigació en la utilització de noves tecnologies permet un diàleg en sincronia entre els llenguatges musical i visual.

En l’apartat teatral, visitaran Roses Joan Maragall, el ciutadà,
on la veu de Rosa Novell acompanyada de música de violoncel ret homenatge al poeta Joan Maragall en l’any del centenari de la seva mort; La maternitat d’Elna, adaptació de l’obra homònima de la historiadora Assumpta Montellà; Alícia Ja no viu aquí, musical on es resegueix la història de la dona al nostre país durant el franquisme; el retrat d’una petita família burgesa proposat per Sergi Belbel a Fora de Joc; i la darrera producció del Grup de Teatre de Roses, Un barret de palla d’Itàlia.

L’artista gironí Mazoni, en la programació destinada a la música, presentarà a Roses el seu darrer treball "Fins que la morts ens separi",
un pas arriscat, però ferm, en una carrera musical aplaudida per la crítica i saludada per un públic cada cop més nombrós. Pau Riba, per la seva part, oferirà el seu espectacle total Ribaibal 2, ple de música, dansa, poesia i arts plàstiques. Mazoni i Pau Riba, juntament amb l’actuació de Titot i David Rosell, que presentaran L’Esca del pecat, són les propostes de l’associació rosinca Viumúsika, que tancarà la seva programació de primavera al maig amb un darrer concert, encara per determinar.

El TMR segueix apostant per la música clàssica amb el cicle Moments Musicals que, per a la nova temporada comptarà amb els concerts De Beethoven a Turina (violí i piano), La inspiració melòdica de Brahms a Chopin (violoncel i piano), Shubert i la Lírica (baríton i piano) i Les rapsòdies hongareses de Liszt (piano a quatre mans).

Destacable també és la programació infantil proposada per Optimist (Moments Màgics, Iaios, Tortuga i l’illa d’en Tresot, Cuina de Nassos), i la Cantada d’Havaneres vila de Roses, que enguany arriba a la seva sisena edició. 

Augment dels descomptes i gratuïtat per als menors de 16 anys

Un aspecte destacable de la nova programació del TMR és l’aposta del Departament de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Roses per apropar els esdeveniments culturals que es desenvolupen a la ciutat al major nombre de públic.

Així, a partir d’ara, tots els espectacles organitzats pel consistori són totalment gratuïts per als menors de 16 anys, mentre que el descompte del 20% que s’aplicava fins ara s’ha ampliat al 25% per a tots els menors de 25 anys (posseïdors o no del carnet jove), aturats, jubilats i joves amb el carnet del CAR.

Un nou descompte que s’incorpora és el del 10% per a tots els usuaris acreditats de la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document