Obertura dels actes de Commemoració del Bicentenari de la Guerra del Francès a Roses

L’Ajuntament de Roses oferirà durant els propers mesos una programació especial amb motiu de la Commemoració del Bicentenari de la Guerra del Francès (1808-2008). La presentació de la reedició del llibre "Sunyer metges, pare i fill" i l’audició de la cantata Carmina Burana, obriran aquesta celebració el dissabte 21 de juny, a l'Espai Cultural La Ciutadella.
Portada llibre Sunyer

Portada llibre Sunyer

20/06/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

- Presentació del llibre "Sunyer metges, pare i fill". Espai Cultural La Ciutadella, 19.30 h

Reedició de la novel·la històrica escrita a l’exili per August Pi-Sunyer. Ambientada a Roses durant la Guerra del Francès, està construïda i explicada des de l’òptica de la població civil que va patir la guerra. Els textos introductoris són de Núria Pi i Sunyer (escriptora, neboda d’August Pi i Sunyer) i Jaume Guillamet (catèdratic de Periodisme i vicerector d’Infraestructures i Fundacions de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona).

L’edició d’aquest volum significa el llançament del primer número de la nova col·lecció Biblioteca de Rescat de les Publicacions Municipals de l’Ajuntament de Roses.

- Concert Carmina Burana, de Carl Orff. Espai Cultural La Ciutadella, 22 h

Carmina Burana significa “cançons populars de Beuern”, i està integrada per un conjunt de 228 textos goliards (probablement del segle XIII), que inclouen poemes, petits quadres escènics, cançons, etc. Carl Orff va escriure la gran cantata Carmina Burana sobre una selecció de 24 textos en una versió molt efectista per a cor i orquestra simfònica.

El resultat és una música espectacular que ha estat utilitzada en algunes pel·lícules -com Excalibur-, i també en nombrosos espots publicitaris i documentals, fet aquest que l’ha convertit en una de les obres més populars del repertori simfonicocoral.

L’actuació de demà a Roses aplegarà una setantena d’intèrprets de les formacions Cor de Cambra del Vallès Oriental, Coral Cantiga i Percussions de Barcelona, que actuaran sota la direcció de Josep Prats. L’entrada és gratuïta

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document