Perversions i Matar al Presidente, propostes teatrals de la Festa Major de Roses 2006

Les representacions teatrals esdevenen ja una constant dins la programació que l’Ajuntament de Roses prepara cada any per celebrar la Festa Major del municipi. Enguany, Roses rep l’obra Per (versions), dirigida per Pep Cruz, i Matar al presidente, de l’incombustible parella formada per Paco Morán i Joan Pera.
Matar al presidente

Matar al presidente

09/08/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

(Per)versions (divendres 11 d’agost) està basada en el llibre de Martinabàs publicat per l’editorial Magrana. Amb l’aportació de textos de Quim Vinyes i de la companyia Puotes, fa una immersió suggestiva, irònica i provocativa del món de la poesia.



El descobriment per part del Departament de Versions Eròtiques d’autors com Verdaguer o Maragall, porta als doctors Jaume Fontcuberta (Jordi Coromina), Elvira Maçanet (Noël Olivé) i Carles Gustau Von Fromm (Pep Cruz) a organitzar un congrés per donar a conèixer la troballa. L’espectacle amb una estètica cabaretera és un exercici per als espectadors sense perjudicis, on el sexe tractat de forma desenfadada es converteix en l’eix dels poemes que es reciten.

L’endemà, dissabte, arribarà el torn de la parella humorística formada per Joan Pera i Paco Morán que, en aquesta ocasió, portaran fins a Roses el seu espectacle Matar al Presidente, adaptació del text de Francis Veber, Le Contrat. La comèdia es va estrenar als anys 60 a França, interpretada per Lino Ventura i Jacques Brel, i posteriorment es va portar al cinema sota el títol de L'emmerdeur.



En aquest nou muntatge, Joan Pera encarna el personatge de François Pignon, un venedor de camises que vol suïcidar-se després que la seva dona l’hagi abandonat. Curiosament, qui el farà desistir dels seus propòsits serà Ralph (Paco Moran), un assassí a sou que s’allotja en el mateix hotel per motius de feina.

Totes dues representacions tindran lloc a la Ciutadella de Roses, a les 22 h. El preu de les entrades de cada actuació és de 10 euros.   

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document