Presentació de la Monografia La Colònia Grega de Rodhe

El proper dimarts 2 d’octubre, la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Roses acollirà la presentació del llibre La Colònia Grega de Rodhe, Monografia 23 del Museu d’Arqueologia de Catalunya. L’acte tindrà lloc a les 19 h.
01/10/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Aquesta monografia, que constitueix el volum 23 de la Sèrie Monogràfica del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona, té com a objectiu reconstruir la història de la colònia a través de l’anàlisi dels resultats de les diverses intervencions arqueològiques que s’hi ha realitzat al llarg de gairebé vuitanta anys.

 

Al llarg de l’obra, es repassen els orígens de la colònia, l’abast de la seva influència en el territori que l’envolta o la seva importància econòmica, reflectida en l’existència d’una seca pròpia, i de tallers ceràmics que varen tenir una diversificada producció.

 

La revisió de les campanyes d’excavacions i l’estudi dels tallers ceràmics han estat motiu de la tesi doctoral d’Anna Ma. Puig, els resultats de la qual constitueixen el cos bàsic d’aquesta obra. La Monografia compta també amb l’aportació dels treballs de diversos especialistes, que esdevenen una important aportació pluridisciplinar als estudis sobre la colonització grega i l’època ibèrica al nord-est català.

 

L’acte comptarà amb l’assistència del director dels Museus d’Arqueologia de Catalunya, Pere Izquierdo, i l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, i anirà a càrrec del doctor Michel Bats, investigador del Centre National de la Recherche Scintifique de França.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document