Presentació de l’Artista BluesCat 2006 al Teatre Municipal de Roses

El proper dissabte 29 d’abril, tindrà lloc a la sala del vestíbul del Teatre Municipal de Roses el concert de Lluís Coloma Trio, formació regentada pel reconegut pianista de blues i de boogie woogie Lluís Coloma. El concert esdevindrà l’acte de presentació del músic, que ha estat reconegut com Artista BluesCat de l’any 2006.
Actuació Lluís Coloma

Actuació Lluís Coloma

20/04/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’associació BluesCat està formada pels tres festivals de blues més antics que es fan a Catalunya (Festival Internacional de Blues de Cerdanyola, Reus Blues i Blues a Roses). La distinció com a Artista BluesCat és el reconeixement que aquesta associació fa d’un artista o grup per la seva trajectòria en el món del blues en català, i comporta la seva intervenció en els tres festivals.

Nascut a Barcelona (1973), Lluís Coloma és un dels pianistes més actius i reconeguts de l'escena estatal en el camp del blues i el boogie woogie. Ha estat guardonat amb el premi 'Músic de l'any 2003' per l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya.

La doble faceta com a pianista i organista de Hammond B3, amb el que ha desenvolupat la tècnica del pedalier, la seva excepcional mà esquerra i el seu virtuosisme creatiu i interpretatiu, fan que Coloma es guanyi a cada actuació l'admiració tant del públic com de la crítica especialitzada.

Coloma ha donat conferències i impartit classes sobre l'història del blues i del boogie woogie, sent un dels pocs pianistes a Espanya capaços de recrear els estils primitius d'aquest gènere.

Ha actuat al Festival de Blues de Cerdanyola, Festival de Jazz de Terrassa, Festival de Blues de Viana do Castelo (Portugal), Festival de Jazz de Milán (Itàlia), Festival de Jazz de Toledo, Festival de Blues de Roses, Festival de Jazz de Cádiz, Festival de Jazz de Tiana, Festival de Jazz de Orense, així com al Café Central de Madrid, al Black Note de València, a la Bilbaina del Jazz a Bilbao o la sala Jamboree de Barcelona, entre d'altres espais.

Durant les seves actuacions a festivals internacionals ha tocat amb Koko Taylor, James Cotton, Axel Zwingenberger, Manu Dibango, Jimmy Rogers, Corey Harris, Tom Principato, Bob Kirkpatrick i Big Time Sarah. També ha colaborat amb bandes i músics com Amadeu Casas, Tandoori Lenoir, Ximo Tébar, August Tharrats, Steve de Swardt, Julian Vaughn, Javier Mas, Dana Leese Routh, Jordi Bonell, Felipe Cucciardi i Loti Lewis.

L’acte de presentació de Lluís Coloma com a Artista BluesCat 2006 tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses el proper 29 d’abril, a les 22 h. A Cerdanyola actuarà el 30 d’abril i l’endemà ho farà a Reus. Lluís Coloma Trio està format per Lluís Coloma (piano), Manolo Germán (contrabaix) i Ramón Díaz (bateria).

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document