Punta Falconera, d’enclavament militar a itinerari sensorial

La desaparició de les construccions militars que durant seixanta-cinc anys han coronat el paratge natural de Punta Falconera és ja una realitat, ja que s'han iniciat els treballs d’enderroc de nou dels onze edificis existents actualment, la majoria dels quals presentaven un avançat estat de deteriorament. Les dues construccions que es mantenen s’adequaran com a punt d’informació i aula polivalent d’acord amb el Pla d’Usos previst al paratge, que també contempla la creació d’un itinerari sensorial adaptat per a tot tipus de discapacitats.
tasques d'enderroc

tasques d'enderroc

16/10/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Amb l’enderroc d’aquestes construccions, Punta Falconera abandona el seu passat com a enclavament militar per donar pas a una nova etapa, on l’objectiu principal serà la renaturalització d’aquest entorn i l’impuls d’usos lligats a la protecció, conservació i difusió naturals del Cap de Creus on es troba immers.

 

En aquest sentit han girat ja les actuacions dutes a terme des de la recuperació de l’espai per part de l’Ajuntament de Roses, l’any 2006. Des de llavors, s’han desenvolupat projectes per a la preservació del paratge i de la seva biodiversitat, com l’obertura d’una franja protectora tallafocs, la instal·lació d’una tanca perimetral de baix impacte visual per restringir el trànsit rodat o el projecte de millora forestal consistent en el desbrossament i reforestació per plantació amb suro.

La següent actuació, que es preveu desenvolupar durant l’any 2010, serà la creació d’un itinerari sensorial que permetrà conèixer l’entorn natural a través d’una experiència sensorial, gràcies a un sistema de senyalització i d’instal·lació d’artefactes lúdics, adaptat i accessible a discapacitats i invidents.

 

El projecte es completarà amb una següent fase consistent en la rehabilitació dels dos edificis que es mantindran després de l’enderroc, els quals acolliran un punt d’informació des d’on es dotarà l’usuari de material sobre l’itinerari sensorial del paratge i sobre la resta d’activitats i itineraris que es porten a terme dins el Parc Natural del Cap de Creus, i una aula polivalent que oferirà tallers i activitats complementàries.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document