Raimundo Amador a l’Espai Cultural La Ciutadella

El reconegut guitarrista Raimundo Amador, considerat un dels principals artífexs del mestissatge entre el flamenc i altres estils musicals, oferirà una actuació a Roses el proper dijous 21 d’agost. El concert, emmarcat dins la programació del III Festival de Guitarres, tindrà lloc a l’Espai Cultural La Ciutadella a les 22.30 h.
Raimundo Amador

Raimundo Amador

20/08/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Raimundo Amador va aprendre el flamenc al carrer. La seva capacitat per interioritzar tots els sons que escolta l’han convertit en un dels principals exponents del mestissatge entre el flamenc i altres músiques. En aquesta línia, va ser el fundador dels dos grups pioners i més significatius de la fusió: Veneno (1977), amb el seu germà Rafael i Kiko Veneno, i Pata Negra (1985), en aquest cas només amb Rafael. En la seva carrera com a cantant i guitarrista en solitari, s’ha acompanyat sempre d’excel·lents artistes com Antonio Carmona, Remedios Amaya, Enrique Morente, Tomatito, i d’altres com B.B. King o Björk.

Abans d’això, però, Raimundo Amador ja comptava amb una bona experiència. Ha acompanyat amb la seva guitarra a cantaores i bailaores de la seva dinastia i de la família Montoya, i ha col·laborat amb els grans del flamenc com Paco de Lucía o Camarón de la Isla. En aquesta línia i en el marc del III Festival Internacional de Guitarres de Roses, Raimundo Amador oferirà un concert basat en la guitarra flamenca, acompanyat d’una banda de luxe integrada per Lin Cortés (guitarra), Güito i Raimundo Amador Jr. (percussions), Álvaro Gandul (teclats) i Carmen Amador (veu)

La programació del Festival de Guitarres de Roses prosseguirà el proper dijous 28 d’agost, amb l’actuació de Carles Trepat i Xavier Díaz que oferiran un concert per a guitarra barroca i viola de mà. El Festival clourà la seva programació el 6 de setembre, amb l’actuació de Hopkinson Smith, considerat el millor llaütista del món.

El Festival de Guitarres de Roses vol ser escenari dels molt diversos matissos i manifestacions que és capaç d’oferir l’apassionant món de la guitarra. Amb la intenció de mostrar aquesta versatilitat i riquesa, la tria de concerts que integren la programació de la tercera edició del Festival es diversifica al màxim, presentant artistes i formacions d’estil molt contrastat.

Els concerts tenen un preu de 10 €, excepte el de Raimundo Amador que és de 15 €. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document