Regulació dels fondejos a les cales urbanes de Roses

El Projecte de regulació dels fondejos a les cales de Roses respon a l’interès a assolir una millora ambiental per al municipi, aconseguir l’ordenació de les seves cales amb un nombre raonable d’embarcacions, i garantir una convivència harmònica entre les embarcacions i els banyistes de la zona.
rustella

rustella

27/03/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Amb aquesta regulació es vol evitar l’anàrquica instal·lació de fondejos que es venia realitzant fins ara. El projecte suposarà l’explotació del fondeig en règim directe per part de l’Ajuntament, si bé es preveu cedir aquesta explotació a l’empresa Port de Roses SA.

Els espais inclosos en aquest projecte de port natural són les cales de Canyelles Grosses (Almadrava), Canyelles Petites, Bonifaci i les platges urbanes de Roses. La gestió dels fondejos es realitzarà mitjançant un règim d’ús tarifat. S’estableixen tres modalitats de fondeig (temporada, mes i ocasional), amb les quals es pretén donar resposta a les necessitats tant dels residents, com de les persones amb segones residències o de les embarcacions transeünts.

Els tres tipus de fondeig es distingiran mitjançant senyalització i boies diferenciades. Port de Roses adjudicarà les concessions dels permissos de temporada i mensual, mentre que els ocasionals es podran abonar directament al barquer-vigilant encarregat de la cala o també a les oficines del Port Esportiu.

Es preveu establir un servei de vigilància a les cales encarregat de cobrar les tarifes, facilitar informació i assegurar el compliment del reglament per evitar l’aparició de potencials conflictes entre els usuaris.

En els propers dies l’Ajuntament trametrà a la Dir. Gral. de Ports i Costes de la Generalitat i a Capitania Marítima la sol·licitud per a la gestió dels fondejos a les platges i les cales del municipi per un termini de 10 anys. Es preveu poder implantar el nou sistema aquest mateix estiu.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document