Roger Viusà rebrà la Dracma de Plata de Roses

El proper divendres 15 d’agost, el sommelier rosinc Roger Viusà rebrà la distinció de la Dracma de Plata 2008 atorgada per l’Ajuntament de Roses. El lliurament d’aquest guardó, un dels actes centrals de la Festa Major de Roses, tindrà lloc a les 12 del migdia al Teatre Municipal.
Roger Viusà

Roger Viusà

14/08/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La Dracma de Plata de Roses és el màxim reconeixement que el consistori rosinc atorga a personalitats, associacions o entitats del municipi, per la seva tasca, aportació o projecció del municipi. En l’edició d’enguany el guardó recaurà sobre Roger Viusà, proclamat el passat mes de maig 2n Millor Sommelier Professional del Món.

La seva carrera professional s’inicià a l’Hotel Terrassa de Roses, d’on va passar al Motel Empordà de Figueres per, després, entrar a formar part de l’equip del Celler de Can Roca de Girona. Des del 2004, es fa càrrec de la bodega del restaurant Moo de l’Hotel Omm de Barcelona.

Els primers reconeixements arribaren l’any 2004, quan es proclamà Millor Sommelier de Catalunya, títol que amplià el 7 de novembre de 2007, en guanyar el Campionat d’Espanya de Sommeliers. L’any 2008 es va iniciar amb un important triomf per al jove rosinc, que va aconseguir la distinció de Millor Sommelier Professional d’Europa en el concurs celebrat al London Hilton el mes de gener. El moment àlgid, però, fou la Gran Final del Concurs del Millor Sommelier Professional del Món 2008, celebrada a Roma el 24 de maig de 2008, on assolí el segon lloc del campionat.

El lliurament de la Dracma de Plata que tindrà lloc el proper divendres (12 h) al Teatre Municipal, comptarà també amb l’actuació del Taller de Dansa Tradicional de Roses que interpretarà la "Dansa del vi". En acabar, les bodegues Espelt, Empordàlia i Martin Faixó oferiran una degustació dels seus vins.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document