Roses aposta pel turisme cultural i la innovació amb la segona edició del postgrau “Paisatges turístics i noves tecnologies”

Entre els propers 18 de novembre i 24 de febrer Roses acollirà per segon any consecutiu, i de forma exclusiva ja que és l’única seu d’aquests estudis a tot Catalunya, la realització del postgrau Paisatges turístics i noves tecnologies. El curs és fruit del conveni subscrit entre l’Ajuntament i la Universitat Autònoma de Barcelona per impulsar l’estudi, la recerca i la divulgació del patrimoni. El nombre de places ofertades ascendeix a 35 i les inscripcions es poden realitzar fins al 7 d’octubre.
Noves tecnologies

Noves tecnologies

19/08/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El curs Paisatges Turístics i noves tecnologies combina disciplines com la història i la gestió patrimonial, el disseny, les noves tecnologies de la informació i la promoció econòmica, amb una clara vessant pràctica dirigida a la divulgació i promoció del patrimoni. No és d’estranyar, doncs, que Roses hagi estat la població escollida per aprofundir i formar professionals entorn a aquests terrenys, atès el seu posicionament a cavall entre destinació turística de masses i oferta turística fonamentada en la identitat pròpia, en el patrimoni cultural i en el natural, del qual també en formen part les platges i el sol.

Roses afronta així un nou repte per posicionar-se com a referent del turisme cultural-patrimonial i aposta pel manteniment del postgrau a la població, atenent tant els beneficis en els camps de la formació i la innovació que suposa per a la ciutadania, com el possible retorn per al municipi que pot representar, tant en el terreny de la formació i educació com en l’emprenedoria de possibles negocis innovadors.

Tal i com destaca el regidor de Cultura i Patrimoni del consistori rosinc, Marc Danés, "optem per una formació especialitzada amb l’objectiu de dotar de millors recursos els nostres professionals. Sobretot en el moment actual, en què la formació i l’especialització són elements molt importants per fer-se un lloc en el món laboral. A més a més- ha afegit el regidor-, el desenvolupament de productes de turisme cultural innovadors i rigorosos, tant per part del sector públic com del sector privat, són un valor afegit que han de revertir forçosament en la millora de la nostra oferta turística i cultural".

Única en estudis universitaris a la comarca

Roses és l’única població de l’Alt Empordà que ofereix estudis universitaris de 3r Cicle. El postgrau Paisatges turístics i noves tecnologies es dirigeix a diplomats i llicenciats, preferentment d’estudis de Geografia, Humanitats, Disseny, Filosofia, Història de l’Art, Ciències de la Comunicació, Belles Arts i Sociologia.

Les principals sortides professionals que el postgrau ofereix als seus participants són: el disseny de projectes de senyalètica i comunicació visual, l’assessoria d’ajuntaments i centres turístics, el disseny d’exposicions i projectes divulgatius, la gestió integral de projectes de comunicació en patrimoni i paisatge, l’assessoria per a la implementació de noves tecnologies digitals en projectes culturals, així com la gestió i el periodisme culturals.

Estudis becats

L’Ajuntament de Roses destina 8.000 euros en beques per als estudiants residents al municipi i àrea geogràfica de proximitat (Alt i Baix Empordà, Gironès, Garrotxa, Rosselló, Vallespir, Conflent i Pla de l’Estany) que es matriculin en aquest postgrau. En total, l’Ajuntament subvencionarà 10 postgraus cobrint el 40% del curs, que té un preu total de 1.890 euros. Les matriculacions es poden realitzar fins al proper 7 d’octubre.

En la primera edició del curs, celebrat entre gener i juny de 2011, van participar un total de 17 alumnes, la majoria d’ells de l’Alt Empordà, els quals presentaran els seus projectes finals el proper mes de setembre a Roses, coincidint amb la celebració al municipi de les Jornades Europees del Patrimoni. En la majoria de casos, la temàtica escollida per als projectes ha estat l’entorn cultural i patrimonial de Roses.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document