Roses aposta per l’estalvi d’aigua a les platges

L'Ajuntament de Roses aplica a les platges urbanes del municipi, guardonades amb les certificacions EMAS i ISO 14001, un Sistema de Qualitat Ambiental destinat al seu manteniment i millora. Un dels aspectes tractats per aquest Sistema és el consum de recursos i, molt especialment, de l’aigua.
Dutxa

Dutxa

07/08/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les platges de Roses tenen un consum anual de 20.000 metres cúbics d’aigua apta per al consum humà (potable), tant pel que fa al manteniment i neteja de les platges i passeig Marítim, com als diferents serveis que s’hi ofereixen.

El consum més elevat d’aigua es produeix a les dutxes (quasi un 50 % del total) on l’Ajuntament ha instal·lat al llarg dels darrers anys, uns comptadors encarregats de quantificar els consums i poder així prendre les mesures més adients a cada cas. També s’han engegat des de l’Ajuntament, diverses campanyes de conscienciació entre els usuaris, amb l’objectiu de reduir els consums.És el cas, per exemple, de la col·locació de plaques informatives en les pròpies dutxes, on s’indiquen els litres d’aigua que es consumeixen cada cop que un usuari prem el botó, o l’eliminació dels rentapeus. Aquestes mesures han donat resultats molt satisfactoris, de fins a un  25 % menys de consum en les dutxes amb plaques informatives, i d’un 50 % en les platges on es van eliminar els rentapeus.

Enguany, una altra de les accions realitzades ha estat l’eliminació de part de les dutxes existents a les platges del Rastrell, la Nova, la Punta i l’Almadrava. Tot i que el servei de dutxes se segueix donant, aquestes estan més espaiades les unes de les altres.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document