Roses arranjarà dues pistes del Cap de Creus per millorar el trànsit rodat

L’Ajuntament ha aprovat la contractació de les obres d’arranjament de les pistes que transcorren entre la cala Almadrava i Punta Falconera, d’una banda, i entre les cales Montjoi i Jòncols, de l’altra.
Pista Almadrava-Falconera

Pista Almadrava-Falconera

07/04/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Amb aquests projectes es vol millorar l’accessibilitat i la seguretat del trànsit rodat en aquestes zones, habilitant les pistes com a vies d’evacuació en cas d’emergència o incendi. Una altra acció prevista és la limitació de l’accés de vehicles a la sorra de les platges Montjoi i la Pelosa.

Aquestes actuacions formen part de les tasques de manteniment preventiu que l’Ajuntament de Roses duu a terme a la xarxa de camins i pistes del municipi, amb l’objectiu de millorar les condicions viaries en el medi rural, principalment per a vehicles de serveis tals com ambulàncies, bombers i vigilància.

L’arranjament de la pista existent entre l’Almadrava i Punta Falconera, sorgeix davant la necessitat de crear una via alternativa d’entrada i sortida d’aquesta zona, immersa en la massa forestal del parc natural. D’aquesta manera, es reforça amb una segona opció la carretera principal que circula per l’Avinguda Díaz Pacheco, facilitant així l’evacuació en cas d’emergència o incendi. Aquesta via té una llargada total de 560 metres i una amplada mitjana d’uns 6 metres.

D’altra banda, l’estat actual de la pista existent entre les cales Montjoi i Jòncols, de 6 km de llargada, fa necessari un arranjament integral que garanteixi la màxima seguretat del trànsit rodat, sobretot en cas d’urgència, però també atenent l’afluència de vehicles que circulen per aquesta via durant les temporades turístiques mitja i alta.

En ambdós casos, les feines consistiran en l’explanació de les pistes, es taparan els clots existents i s’eliminaran els sortints de la roca mare en les rasants. A continuació, s’estendrà una capa de material en aquells trams on sigui necessari, per al seu anivellament.

El projecte també preveu la creació de trenca-aigües fomigonats, encarregats de dirigir les aigües plujanes cap als sistemes de rec existents i evitar així desperfectes en els vials. Finalment, es perfilaran cunetes laterals pel costat de muntanya, per tal de conduir també les aigües que drenin des dels vessants de les muntanyes.

Una altra actuació aprovada és la de regulació de l’accés motoritzat en l’àmbit de les platges de cala Montjoi i cala Pelosa, per evitar la concentració de vehicles, caravanes, etc. La mesura adoptada consistirà en la col·locació de pilones perpendiculars al vial d’accés a mode de barrera, que únicament permetrà el pas dels vianants.

El conjunt d’aquestes actuacions té un pressupost de 137.000 € i, un cop adjudicades les obres, es comptarà amb un termini per a la seva execució no superior als 4 mesos.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document