Roses commemora el 50è aniversari de la Base Militar del Pení

Amb motiu de la commemoració del 50è aniversari de la construcció de la base militar del Pení, l'Ajuntament de Roses i el Museu de la Tècnica de l'Empordà de Figueres, han organitzat diverses activitats que tindran lloc al llarg d’aquest mes d’octubre. Un cicle conferències, l’exposició Yankees at home i una jornada de portes obertes a la mateixa base, integraran una programació que girarà entorn a la trobada i convivència entre dos móns tan diferents com la societat rosinca dels anys 60 i el contingent militar nord-americà.
Plafó exposició

Plafó exposició

10/10/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La instal·lació d’una base de vigilància aèria a la muntanya del Pení ara fa 50 anys, suposà una sèrie de canvis ben significatius. L’arribada d’efectius militars nord-americans incidí en la recepció, per part d’una societat rosinca encara marcada pels efectes de la Guerra Civil, dels nous elements culturals que s’anirien imposant en les darreres dècades. La base del Pení ha esdevingut un motor de transformació no només econòmica, sinó sobretot social, on la convivència amb la genuïna cultura ianqui permeté a la societat rosinca conèixer tot allò que estava vetat al nostre país.

Amb l’objectiu de reflexionar sobre la incidència que l’establiment de la base militar ha tingut en la història rosinca més recent, així com sobre el paper i situació de la tècnica aeroespacial en el moment actual, s’ha programat un seguit d’activitats que podeu consultar en el document adjunt.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document