Roses comptarà amb un gran parc urbà de 153.000 m2

Una de les actuacions més destacades de la redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Roses (POUM), és la creació d’una gran zona verda de més de 15 hectàrees (l’equivalent a uns 26 camps de futbol).
03/08/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El nou espai estarà ubicat al darrere de la Ciutadella, entre la riera de la Trencada i el rec Fondo, i complirà la funció d’un gran parc urbà que actuï com a pulmó verd en el nucli de la vila.

La voluntat municipal és la d’establir les bases que permetin situar Roses al nivell de les grans ciutats que fa anys han previst i creat grans zones verdes en els seus centres urbans, amb l’objectiu d’oxigenar-los i actuar com a grans espais d’esbarjo i de relacions ciutadanes.

D’altra banda, el mateix POUM preveu la creació de dues noves zones residencials que fomentaran un dels trets més característics de la població, com és la continuïtat del seu centre urbà en la configuració d’un poble compacte. Roses, tret d’algunes urbanitzacions concretes, es caracteritza per comptar amb un ampli nucli no disgregat, que afavoreix la proximitat d’equipaments i serveis a la població.

Les dues zones residencials projectades pel nou POUM són la denominada SUD-1, situada entre la zona esportiva i la zona escolar, i SUD-2, que dóna continuïtat a la urbanització Mas Mates en el seu recorregut cap al centre de la població. El nou Parc Urbà potenciarà aquesta continuïtat, actuant com a eix vertebrador i nexe d’unió de tots aquests espais amb el nucli de la població.

gw-66c2f4fd3cc034aac9ce2232ac38768a6abf4619

D’altra banda, el Parc Urbà preveu també destinar una part de la seva superfície a la dotació d’equipaments dedicats als serveis generals, tals com sanitaris o d’ensenyament.

A més d’aquest gran parc, la redacció del nou POUM estableix la creació de 90.724 m2 nous de zones verdes en diferents sectors de sòl urbà de la població, repartits en diferents sectors de la població com ara Mas Fumats, Santa Margarida, Muntanyeta-Grecs, Puig Rom, Mas Oliva o el sector Canyelles-Almadrava.

Per últim, les zones verdes projectades tant en el sector del Castell de la Trinitat, amb 136.000 m2, com en l’espai natural de Punta Falconera (300.000 m2), tanquen aquesta oferta de parcs, zones d’esbarjo i trobada amb la natura.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document