Roses dedica un tram del seu passeig a la població agermanada de Beas de Segura

L’Ajuntament de Roses dedicarà el tram de l’avinguda existent entre la riera de la Quana i el port pesquer a la població de Beas de Segura (Jaén), amb la qual es va agermanar l’any 2002. L’acte d’inauguració del passeig Beas de Segura tindrà lloc demà, dissabte 30 de maig, a les 11.30 h del matí, moment en què els alcaldes dels dos municipis descobriran la nova placa identificativa.
Recepció Beas de Segura

Recepció Beas de Segura

28/05/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Amb motiu de la celebració d’aquesta inauguració, una comitiva de representants de la població andalusa presidida pel seu alcalde, Sebastián Molina, ha viatjat fins a Roses. Aquest matí, l’alcaldessa i els regidors del consistori han rebut la representació en una recepció oficial realitzada a la sala de plens. Durant l’acte, ambdós alcaldes han destacat els llaços d’unió entre les dues poblacions i han manifestat la seva voluntat per seguir treballant en programes de col·laboració i intercanvi.

 

La connexió entre Roses i Beas de Segura es produí a partir del fenomen migratori de la dècada dels anys 60, quan un important nombre d’habitants de Beas es desplaçaren fins a Roses per motius, principalment, laborals, formant aquí les seves famílies. Actualment, tal i com ha destacat avui Sebastián Molina, ja són prop de 2.000 les persones amb arrels amb Beas que viuen a Roses.

 

Després de la recepció a l’Ajuntament, la comitiva ha visitat la Ciutadella de Roses, on han participat en una visita guiada. Aquesta tarda, coneixeran també de primera mà el funcionament de la subhasta de peix de la llotja rosinca. Demà, clourà la programació amb el descobriment de la placa del Passeig de Beas de Segura (11.30 h), i un recorregut en vaixell per la costa de Roses. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document