Roses dedica una jornada a la Guerra del Francès

Dins l’extensa programació d’activitats que el consistori rosinc ha organitzat enguany amb motiu de la commemoració del bicentenari de la Guerra del Francès (1808), demà dissabte, tindrà lloc al Teatre Municipal una jornada que inclourà una conferència, la presentació del llibre “El setge de Roses”, una taula rodona i la projecció de la pel·lícula “Master and Commander”.
Portada llibre Setge de Roses

Portada llibre Setge de Roses

07/11/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La jornada s’iniciarà a les 12 del matí amb una conferència a càrrec de l’arqueòleg Marcel Pujol, que presentarà els resultats de la intervenció realitzada pel Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC) al vaixell Triunfante el passat mes de setembre. El vaixell, enfonsat a la badia durant la Guerra Gran (1793-1795), va ser localitzat durant una primera fase de prospecció realitzada el passat mes de maig.

A les 17 h, tindrà lloc la presentació del llibre "El setge de Roses", dels autors Carlos Díaz Campmany, Justin Reay i Robin Pedrer. El llibre centra la seva atenció en la descripció dels fets militars del setge ocorregut a la població l’any 1808 i els contextualitza en el marc bèl·lic general de les guerres napoleòniques. Després de la presentació, que comptarà amb la intervenció dels tres autors, s’obrirà una taula rodona moderada pel periodista Josep M. Bernils.

La jornada finalitzarà amb la projecció, també al teatre (18.30 h), de la pel·lícula "Master and commander".

Amb motiu d’aquesta commemoració, Roses comptarà demà amb la presència de Michael Cochrane, descendent del capità Cochrane, i de Nicolai Tolstoy, agent literari de Patrick O’Brien, autor del llibre "Master and Commander" basat en la vida del capità Cochrane.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document