Roses endegarà un tram de la riera Ginjolers per facilitar l’accessibilitat i la millora paisatgística

L’Ajuntament ha aprovat el projecte d’endegament d’un tram del marge de la Riera Ginjolers que discorre des del pont del carrer Pere III fins al carrer Espronceda. L’actuació condicionarà urbanísticament l’accés a la nova zona residencial adjacent que es troba en fase de construcció, incorporarà un vial alternatiu de circulació a l’àrea del Mas Oliva i iniciarà la transformació paisatgística de la riera no coberta.
Àmbit actuació 1a fase

Àmbit actuació 1a fase

proposta actuació 1a fase

proposta actuació 1a fase

08/09/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Aquesta actuació (162.000 euros) suposa la primera fase d’un projecte urbanístic més extens, consistent en la millora i integració paisatgística de més de mig quilòmetre (640 metres) de la riera Ginjolers, des del carrer Espronceda fins als carrers Londres i Oslo, i en la construcció d’un pont peatonal entre la plaça de la Victòria Catalana i el camí del Cementiri. D’aquesta manera, la població incorporarà una nova zona verda de passeig i esbarjo que donarà continuïtat a la rambla de la riera Ginjolers, urbanitzada en els darrers anys.

Les primeres obres consistiran en la creació d’uns murs de gabions per a la contenció de terres al llarg d’un tram de 120 metres de longitud. Aquesta fase es vol executar coincidint amb la construcció dels nous habitatges adjacents a la riera, per tal de permetre la seva perfecta adaptació al nou carrer previst.

Aquest nou vial millorarà la densitat circulatòria existent en l’actualitat a la carretera del Mas Oliva, ja que suposarà la incorporació d’un accés alternatiu a sectors de la població com la zona esportiva, la urbanització Mas Oliva o les escoles de la zona.

La següent fase prevista d’aquest gran projecte, suposarà la continuïtat de l’endegament fins al camí del Cementiri, la construcció dels murs de contenció aplacats amb pedra seca en el marge contrari de la Riera, així com la creació dels accessos entre nivells i dels camins de sauló que permetran la passejada per tota la zona.

Els espais resultants entre el canal d’aigües centrals i els nous murs construïts a ambdós costats de la Riera, seran enjardinats amb ginjolers, arbusts i heures, i també es dotaran els nous espais de passeig i esbarjo amb el mobiliari necessari (bancs, papereres, etc).

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document