Roses hissa les banderes de qualitat ambiental EMAS i ISO 14001

L'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, ha hissat les dues banderes que acrediten l’obtenció de les certificacions mediambientals EMAS i ISO 14001, atorgades per la Unió Europea. Amb lel recent atorgament d’aquests distintius a les cales del Cap de Creus pertanyents al municipi, Roses assoleix enguany la fita d’aconseguir el màxim reconeixement mediambiental a la totalitat de les seves platges urbanes i cales amb serveis, i al passeig Marítim.
Banderes EMAS i ISO14001

Banderes EMAS i ISO14001

22/07/2010 00:00 -   Deparament de Comunicació i Premsa  

Totes les platges urbanes de Roses (Santa Margarida, Salatà, Roses, la Perola, Canyelles, Almadrava i Palangrers) i el passeig Marítim de la població, han superat amb èxit el procés d’auditoria i verificació necessaris per aconseguir la renovació de les certificacions mediambientals EMAS i ISO 14001. A aquesta revalidació de la qualitat ambiental de l’entorn marítim rosinc, s’han afegit enguany les cales naturals Murtra, Rustella, Calís, Montjoi, Calitjàs, Pelosa, Canadell i Jòncols, que acaben d’obtenir aquests dos certificats atorgats per la Unió Europea.

Aquestes distincions s’obtenen després d’un complet procediment d’avaluació ambiental que es manté amb controls anuals. A més, cada tres anys, els espais certificats s’han de sotmetre a una auditoria més exhaustiva per aconseguir la renovació.

D’aquesta manera, el litoral rosinc es presenta en perfecte estat aquesta temporada, garantint la qualitat tant dels aspectes microbiològics i físics de l’aigua i de la sorra, com de la resta de factors que poden incidir en el seu estat, tals com el funcionament dels serveis de temporada, la neteja de residus sòlids i flotants, etc.

La importància de l’EMAS i la ISO 140010 radica en el fet que, d’una banda, garanteixen la qualitat actual de les platges, alhora que comporten un autèntic compromís per al seu òptim manteniment en el futur, gràcies a mesures de minimització de residus, d’estalvi de recursos i de sistemes de control d’incidències. Per aconseguir-ho, l’Ajuntament de Roses programa cada any l’anomenat Sistema de Gestió Ambiental, que marca les línies d’actuació i el programa de millores a implantar, sistema en el qual s’han integrat també a partir d’ara les cales que acaben de rebre la certificació.

Qualitat d’aigua excel·lent

L’aposta per la qualitat mediambiental a Roses, s’ha vist recompensada amb uns resultats immillorables en els controls i anàlisis realitzats durant els darrers anys. Així, el control de la qualitat de l’aigua portat a terme per l’Agència Catalana de l’Aigua al llarg de la temporada de bany 2009, va donar un resultat d’excel·lent a totes les platges. Enguany, les analítiques realitzades des del passat 29 de maig, tornen a testificar la mateixa qualitat, amb una catalogació d’excel·lent
 .

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document