Roses homenatja demà els seus pescadors amb l’acte “El Mar al Cor”

Demà dissabte 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, Roses celebrarà un acte d’homenatge i reconeixement envers els seus pescadors, organitzat per l’Ajuntament de la població. L’acte tindrà lloc a les 12 h al Teatre Municipal, i comptarà amb la participació del Director General de Pesca, Martí Sans.
Arribada barques després jornada de pesca. Entre 1888-1915

Arribada barques després jornada de pesca. Entre 1888-1915

10/09/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Més d’una seixantena de persones, tots ells pescadors de Roses majors de 75 anys, pujaran demà a l’escenari del Teatre Municipal per rebre el reconeixement del seu ajuntament i conciutadans per una vida de dedicació a l’activitat de la pesca i al mar. Amb aquest acte, el consistori vol homenatjar els pescadors, les seves famílies, i les històriques relacions establertes entre el món de la pesca i l’esdevenir de Roses.

Es tracta d’una nova oportunitat per fer palesa la importància d’aquesta activitat i aquest col·lectiu de treballadors, sense els quals Roses no seria el mateix, així com el paper identitari que ha aportat a la vida del poble a través del temps. L’objectiu és posar en valor aquest patrimoni intangible, així com protegir i divulgar tot el seu llegat, que conforma una bona part de l’essència de Roses.

L’acte s’iniciarà a partir de les 12 h i comptarà amb la projecció d’un audiovisual, que oferirà una mirada cronològica a través d’imatges antigues sobre l’art de la pesca i la seva transformació al llarg dels darrers cent anys. 

Pujada patriòtica i bicicletada

La tradicional pujada patriòtica al Puig de l’Àliga que any rere any té lloc a Roses amb motiu de la Diada, es mantindrà demà fidel a la seva cita. El recorregut s’iniciarà a les 8.30 h des de la plaça de l’Església i anirà acompanyat de la companyia de trabucaires de Roses "Els Miquelets de la Ciutadella". A partir de les 10 h, tindrà lloc la setena edició de la Bicicletada Popular Vila de Roses, que té el seu punt de sortida des de la Ciutadella.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document