Roses i El Bulli uniran patrimoni i gastronomia

El cuiner Ferran Adrià s'implicarà amb l'Ajuntament de Roses en un projecte que unirà patrimoni i gastronomia i que té com a objectiu desestacionalitzar el turisme i aconseguir que la temporada d'estiu duri entre maig i octubre.
Foto

Foto

30/08/2010 00:00 -    
El propietari del restaurant El Bulli i l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, es van reunir ahir a cala Montjoi, on hi ha el restaurant, amb el president de la Generalitat, José Montilla, per explicar-li la idea, que encara és “molt embrionària” i en la qual encara han de treballar, segons va admetre l'alcaldessa rosinca.

Tot i això, va avançar que l'objectiu és posar en valor el patrimoni de Roses i casar els camins de ronda, punta Falconera, el Far, la Ciutadella, la llotja del peix, les guinguetes de la platja i el Parc Natural del Cap de Creus amb la gastronomia. “La marca d'El Bulli és molt potent internacionalment, i hem mirat a veure si ens dóna un cop de mà per desestacionalitzar el turisme”, va explicar l'alcaldessa. Ferran Adrià hi va afegir que l'objectiu d'aquest projectes és veure què es pot fer des de la gastronomia per cuidar el turisme i aconseguir allargar la temporada.

Ferran Adrià va dir que la seva participació en aquest projecte és altruista, i que forma part de la responsabilitat que creu que tenen empresaris, a banda dels polítics, per ajudar la societat. Ell, diu, hi aportarà creativitat per aconseguir crear un nou model turístic.

Per part seva, el president Montilla va valorar molt positivament el projecte amb què treballen l'Ajuntament i El Bulli, i va destacar la importància de “posar en valor actius com la gastronomia, el patrimoni cultural, marítim i arqueològic amb el referent d'El Bulli i Ferran Adrià”, va dir el president. Montilla també va dir que apostes com aquesta “fan falta per al turisme”. “Cal ser innovador i no adormir-se”, hi va afegir.

La voluntat del cuiner Ferran Adrià i de l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, és poder exportar a la resta del país el model que creïn al municipi alt-empordanès per desestacionalitzar el turisme.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document