Roses inaugura el Curs d’història de la Guerra del Francès

El Teatre Municipal de Roses acull la sessió inaugural del Curs d’Història de la Guerra del Francès organitzat per l’Institut d'Estudis Empordanesos i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Roses, l’Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Institut Ramon Muntaner i l’Associació d’Història Rural de les Comarques Gironines. El curs comptarà amb un total de sis sessions que se celebraran a Roses i Figueres.
Guerra francès

Guerra francès

30/10/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L'organització d'aquest curs té com a finalitat difondre el coneixement historiogràfic sobre la Guerra del Francès, que es produí en ple procés de fracturació de l’Antic Règim. Al llarg de les conferències es posarà al dia el significat de la guerra, situant-la en el marc més ampli de les guerres napoleòniques i de les transformacions polítiques i socials que s'iniciaven a Europa, a Espanya i a Catalunya -especialment amb l'obra de les Corts de Cadis-, al mateix temps que es determinarà què va suposar per a les persones que la van patir.

La sessió inaugural d’aquest vespre anirà a càrrec de Michel Brunet (Universitat de Toulouse) i tindrà per títol L'empire napoléonien et les nations. (Aquesta conferència es farà en francès).

El 5 de desembre, a les 19 hores, a l’Espai Cultural la Ciutadella, Josep M. Fradera (Universitat Pompeu Fabra), clourà a Roses el cicle amb la xerrada La Guerra del Francès: quan la paraula nació canvià de sentit.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document