Roses inaugura el Curs d’història de la Guerra del Francès

El dijous 30 d'octubre, el Teatre Municipal de Roses va acollir la inauguració del curs d’Història de la Guerra del Francès organitzat per l’Institut d'Estudis Empordanesos (IEE). La primera de les sis sessions que integraran el curs va anar a càrrec del professor de la Universitat de Toulousse Michel Brunet, que centrà la seva ponència entorn a l’imperi napoleònic.
inauguració curs

inauguració curs

30/10/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Aquesta és la primera ocasió en què l’Institut d’Estudis Empordanesos programa conjuntament amb l’Ajuntament de Roses, tot i que, tal i com varen manifestar durant l’acte de presentació el president de l’IEE, Pere Gifre, i l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, la voluntat d’ambdues entitats és la d’iniciar una col·laboració estable i continuada, amb la finalitat de potenciar la investigació històrica i la promoció cultural a la comarca.

El curs té com a finalitat difondre el coneixement historiogràfic sobre la Guerra del Francès. Al llarg de les sis sessions que formen part de la programació, es posarà al dia el significat d’aquesta guerra, tot situant-la en el marc més ampli de les guerres napoleòniques i de les transformacions polítiques i socials que s'iniciaven a Europa, a Espanya i a Catalunya en aquells moments, al mateix temps que es determinarà què va suposar per a les persones que la van patir.

El curs l’organitza l’IEE i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Roses, l’Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Institut Ramon Muntaner i l’Associació d’Història Rural de les Comarques Gironines.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document