Roses inicia la campanya educativa “A conseqüència de la guerra”

Amb motiu del Bicentenari de la Guerra del Francès (1808-2008) l’Ajuntament de Roses ha programat les unitats didàctiques “A conseqüència de la guerra”, dirigides als escolars de primària, secundària i batxillerat. Els tallers, que tindran lloc durant tot el curs lectiu a la Ciutadella de Roses, volen propiciar la reflexió dels alumnes entorn al significat i conseqüències dels conflictes bèl·lics.
Grup escolars

Grup escolars

21/10/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Partint dels esdeveniments ocorreguts durant la Guerra del Francès, les sessions programades -adequades a les necessitats educatives de cada cicle-, inclouen la projecció d’un audiovisual, una xerrada informativa, la divulgació de testimoniatges que han viscut diferents conflictes bèl·lics i un debat, on els alumnes participants intercanvien opinions entorn a un fet tant comú, però al mateix temps tant desconegut, com és la guerra.

L’objectiu principal d’aquesta proposta temàtica és fer una anàlisi sobre el significat i les conseqüències de la guerra (sobretot per a la població civil), independentment de l’època i espai geogràfic on es produeixi. Alhora, es vol també sensibilitzar els alumnes per evitar la indiferència davant l’allau d’imatges i de notícies sobre aquest tema que reben des dels mitjans de comunicació.

L’espai escollit per a la realització dels tallers ha estat la Ciutadella de Roses, ja que s’adapta perfectament a l’objectiu històric i evocador de l'activitat i disposa d'un entorn especialment ric per a l'aprenentatge i l'educació

L’activitat tindrà lloc durant tot el curs escolar 2008-2009 i comptarà amb la participació dels alumnes de primària, primer i segon cicle de secundària i batxillerat de tots els CEIPS i IES de Roses. D’altra banda, la campanya s’ha obert també als mateixos cicles de tots els centres educatius de la comarca, que han estat convidats a participar-hi.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document