Roses instal.larà un punt de captació d’aigua de mar per omplir piscines, que serà operatiu aquest estiu

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Roses ha demanat autorització a Ports i Costes de la Generalitat per instal.lar una captació d’aigua de mar al port de Roses, destinada a omplir piscines. Ports i Costes ha vist amb molt bons ulls la iniciativa, que es posarà en marxa un cop finalitzin tots els tràmits administratius necessaris per poder-la dur a terme.
Es promourà que s'omplin les piscines amb aigua de mar

Es promourà que s'omplin les piscines amb aigua de mar

22/05/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
L’adaptació de les piscines d’aigua dolça a aigua salada és relativament senzilla, i no comporta cap canvi de maquinària, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Paco Martínez. Només cal fer uns petits ajustaments de les vàlvules i en els productes químics que s’utilitzen habitualment per al manteniment de l’aigua de la piscina. Un cop formalitzats tots els tràmits necessaris per poder tirar endavant la iniciativa, s’instal.larà un punt de captació provisional a la punta de l’escullera del port, al qual s’hi podrà accedir de manera gratuïta a través de camions-cuba. De cares a la propera temporada, es farà un punt de captació definitiu. L’aigua procedent d’aquesta captació requerirà, abans de ser utilitzada, d’un tractament a càrrec d’un empresa especialitzada en el manteniment de piscines.
La intenció del consistori és conscienciar a particulars i empreses responsables de piscines perquè, a partir d’ara, qualsevol piscina s’ompli directament amb aigua de mar, descartant ja d’entrada omplir-la amb aigua de boca. Aquesta mesura, que contribuiria en gran mesura a l’estalvi d’aigua, se suma a altres iniciatives promogudes per l’Àrea de Medi Ambient, com ara el repartiment d’airejadors per a les aixetes de les cases.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document