Roses instal·la morts-biòtops per protegir els prats de posidònia

Durant els darrers dies s’ha dut a terme l’abalisament de les cales naturals de Roses, amb l’objectiu de preparar aquests espais per a la temporada estiuenca. Per a la realització d’aquestes tasques, s’ha emprat un nou sistema d’ancoratge no agressiu amb les praderies de posidònia, consistent en la col·locació de morts especials que afavoreixen les condicions de vida al fons del mar.
Treballs instal·lació biotops

Treballs instal·lació biotops

06/07/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Tot i que el servei de senyalització i les boies es mantenen a les diferents platges rosinques al llarg de tot l’any -atenent la cada cop més accentuada desestacionalització turística-, en el cas de les cales naturals situades entre cala Murtra i cala Jòncols, aquestes s’instal·len i s’enretiren cada estiu.

Enguany, la novetat radica en el sistema emprat per a la subjecció de les boies en aquells espais com les cales Murtra, Rustella o Montjoi, amb una important presència de praderies de posidònia molt properes a les zones de banyistes que cal abalisar.

gw-e3d564eb637dab6b96ba4abb5da4f03b514c0895

Així, en aquests espais s’ha optat per un sistema d’ancoratge de baix impacte ambiental, consistent en la instal·lació de morts de formigó integrats per diferents orificis que conformen uns petits "habitacles" o biòtops (nuclis de vida), que afavoreixen el refugi de peixos i espècies. D’aquesta manera, els blocs donen continuïtat a la riquesa i a la vida marina pròpia de les praderies.

La col·locació d’aquest nou material forma part del sistema integral d’abalisament impulsat des de l’estiu passat per l’Ajuntament de Roses, el qual té com objectiu l’ordenació de l’àmbit marítim de la població, d’acord amb les necessitats, serveis i usos que conflueixen a les platges i cales del municipi al llarg de tot l’any.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document