Roses obre les escoles a pares i mares amb tallers pràctics

El Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de Roses organitza enguany dins de la seva programació els anomenats Tallers de Famílies, una sèrie d’activitats adreçades a pares i mares dels escolars del municipi que tenen per objectiu incentivar la participació familiar a l’escola i crear espais de trobada que afavoreixin la convivència i el coneixement mutu entre les famílies de diferents procedències i nacionalitats.
Tallers Familiars PEE

Tallers Familiars PEE

23/03/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els tallers s’adrecen a les famílies de les escoles de Roses, i tenen per objectiu facilitar la interrelació entre les famílies de nova incorporació i la resta de famílies del centre, apropar els pares i mares a la vida de l’escola i al seu entorn, i potenciar l’ús del català com a llengua d’interacció i de cohesió social.

Les activitats s’han englobat en cinc mòduls, la majoria d’ells de caràcter eminentment pràctic, que treballen temàtiques concretes. Els anomenats Tallers de Famílies
, consistiran en un total d’11 sessions, 6 de les quals es realitzaran directament en els centres escolars i on es donaran a conèixer el seu funcionament, la funció de l’AMPA, etc. Les 5 sessions restants seran sortides fora del centre, guiades pels pares i mares que porten més temps vivint a Roses, els quals acompanyaran els nouvinguts en aquesta aproximació pels àmbits cultural, sanitari, etc, del municipi.

Els Tallers de Famílies es completaran amb l’activitat Shambala
, un espai de dinamització familiar basat en el diàleg, la comunicació i l’intercanvi entre pares, fills i escola, pensat per aconseguir una major implicació dels pares i mares en l’aprenentatge i evolució dels seus fills, que constarà de quatre sessions.

Una altra proposta són els Tallers de Conversa en Català
, concebuts com a 10 sessions de caràcter eminentment pràctic, que volen aproximar els nouvinguts a l’ús del català i servir d’empenta perquè posteriorment participin en els cursos que ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística.

El Taller d’informàtica
consistirà en un guiatge pràctic per la xarxa per descobrir les eines i recursos que poden ser més útils per als pares i mares en relació als fills. També es treballaran les xarxes socials, el correu electrònic i la web cam (10 sessions).

Per últim, el Taller de Cuina
constarà de quatre sessions dirigides a la millora dels hàbits alimentaris dels fills, amb blocs informatius com: l’alimentació infantil dels 3 als 5 anys, esmorzars sans, com introduir la fruita, la verdura i el peix, i sopars ràpids i sans.

Els tallers s’iniciaran després de les vacances escolars de Setmana Santa. Els pares i mares interessats a participar-hi poden inscriure’s a través del Departament d’Educació de l’Ajuntament (ubicat a la Casa del Mar), o bé directament en el centre educatiu on els seus fills cursin els estudis.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document