Roses obté un dels 25 Plans educatius d’entorn atorgats pel Departament d’Educació

El Departament d’Educació de la Generalitat i les entitats municipalistes van seleccionar en la sessió celebrada el passat mes de gener, la proposta presentada per l’Ajuntament de Roses per al desenvolupament d’un dels 25 Plans Educatius d’Entorn atorgats a tot Catalunya
10/02/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els Plans Educatius d’Entorn són un projecte educatiu amb el qual es vol incidir en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves, facilitant-los experiències i coneixements que facilitin la seva adaptació i convivència dins la societat.

En el cas de Roses, l’Ajuntament va concórrer el passat mes de novembre a la convocatòria per a l’obtenció d’un Pla Educatiu, presentant el seu Programa d’Activitats Escolars. Aquest programa, que el consistori coordina amb els centres escolars del municipi des del curs escolar 1998-1999, es composa en l’actualitat d’un total de trenta-quatre activitats adreçades als alumnes d’educació infantil, educació primària, educació secundària i batxillerat.

En el Programa d’Activitats Educatives intervenen tant serveis i recursos municipals, com altres entitats d’àmbit social, cultural i esportiu, que reforcen la tasca educativa dels CEIPS i dels IES, i estableixen continuïtats entre la formació que s’ofereix als centres i les diferents dinàmiques socials.

Les activitats giren entorn temàtiques tan diverses com el medi ambient (xerrades, visites a la depuradora i a la deixalleria), la salut (drogodependències, alcohol, ...), la seguretat i l’educació vial (visita comissaria Mossos, cursos pràctics,...), l’oci i la cultura (visita a la Biblioteca, al Museu de la Ciutadella, lectura de contes,...), l’esport, etc.

Un cop finalitzat el procés selectiu, Roses ha estat un dels 25 municipis escollits per a la realització d’un Pla Educatiu d’Entorn, fet que permetrà comptar amb els recursos necessaris per millorar i augmentar aquesta oferta educativa.

El proper 22 de febrer, dins el marc de la II Jornada d’Educació i Municipis, tindrà lloc al Palau de Congressos de Barcelona la signatura dels convenis on s’establiran les eines de funcionament necessàries (creació de comissions de treball i seguiment, etc), així com les dotacions específiques assignades per al desenvolupament de cadascun dels 25 projectes seleccionats.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document