Roses ofereix l’aigua regenerada de la depuradora per a alguns usos industrials, urbans i recreatius

La situació d’excepcionalitat que afecta els municipis que s’abasteixen de la Conca de la Muga no és previst que millori a curt termini, de manera que es mantenen les mesures d’estalvi d’aigua previstes al ban que l’Ajuntament de Roses va fer públic a finals del passat mes de febrer. Amb tot, l’Ajuntament i el Consorci de la Costa Brava ofereixen l’aigua regenerada procedent de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Roses com a alternativa a l’ús d’aigua potable per a finalitats industrials, urbanes i recreatives.
EDAR Roses

EDAR Roses

27/03/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
Es tracta d’aigua tractada amb sistemes de desinfecció que no és apta per a usos potables, però que sí que és apropiada per a usos urbans, com ara la neteja de carrers, de contenidors o de la via pública. L’aigua procedent del tractament terciari també es pot reutilitzar en els sistemes contra-incendis i per al reg i manteniment de zones verdes o instal.lacions esportives. En aquest sentit, l’Ajuntament té la intenció de començar a utilitzar aquesta aigua per a la neteja de la via pública, entre d’altres usos urbans.
Per la seva banda, les empreses o usuaris particulars que estiguin interessats en l’ús d’aquest recurs poden adreçar-se a l’estació depuradora de Roses i sol.licitar-lo. En cas que la demanda s’ajusti als criteris establerts pel Consorci de la Costa Brava, que és l’entitat que gestiona l’EDAR, es pot recarregar l’aigua regenerada a través d’un hidrant situat a l’exterior del recinte.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document