Roses organitza un taller participatiu per apropar entitats i ciutadania a la vida municipal

Dins del marc del Pla Director de Participació Ciutadana, l’Ajuntament de Roses i la consultora Deplan han programat per al proper dissabte 20 d’octubre, un taller participatiu dirigit a les entitats i associacions del municipi. Aquest Pla té com a finalitat apropar la ciutadania a la política local, incorporant-la en els processos de presa de decisions.
Pla Participació Ciutadana

Pla Participació Ciutadana

18/10/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El taller participatiu, que tindrà lloc a les 10 del matí al CAR, té com objectiu conèixer de primera mà l’opinió i experiències de les entitats del municipi en matèria de participació, així com l’avaluació de necessitats i possibles espais d’actuació a crear.

Aquesta activitat s’emmarca dins del procés d’elaboració del Pla Director de Participació Ciutadana de Roses, encarregat d’apropar la ciutadania a la política local gràcies a l’establiment de noves vies de relació entre veïns i consistori, i a partir de la definició dels òrgans participatius que s’hauran de generar a partir d’ara.

 

Amb aquest objectiu, des del passat mes de juliol, un equip de professionals de la consulta Deplan recull les dades necessàries per conèixer la situació actual de la participació ciutadana en el municipi.

 

La metodologia emprada és la realització d’entrevistes a polítics, tècnics, entitats, associacions i professionals, la creació d’una Comissió de Seguiment amb representants de tots aquests sectors, l’elaboració d’enquestes per tal d’arribar a tota la població i teixit social i econòmic, i la realització de tallers participatius.

 

A partir de la informació que es reculli durant aquest exhaustiu procés (que es preveu finalitzi el proper mes de novembre), es posarà a disposició del municipi la diagnosi final, document estratègic que marcarà les línies d’actuació a seguir en matèria de participació a partir d’aquell moment.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document