Roses planifica la construcció de dues noves escoles i un institut

L’Ajuntament de Roses està tramitant l’alliberament de tres espais del municipi d’uns 30.000 m2 d’extensió total, per a la seva assignació com a sòl públic destinat a la construcció d’equipaments docents. L’objectiu municipal és poder dotar la vila de manera immediata dels terrenys necessaris per a la construcció de dues escoles d’educació infantil i primària i d’un institut de secundària.
Mòduls Montserrat Vayreda

Mòduls Montserrat Vayreda

26/10/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La reunió de la Taula Mixta de Planificació d’Equipaments Educatius celebrada a Roses el passat dimarts entre membres del consistori rosinc i dels Serveis Territorials d’Educació, va consensuar la necessitat de dotar el municipi de quatre noves línies d’educació infantil i primària, obeint l’actual nivell de creixement de població experimentat a la vila.

 

La prioritat d’actuació recau en aquests moments sobre l’escola Montserrat Vayreda (instal·lada en mòduls), davant l’actual manca de terrenys disponibles, ja que sobre els solars previstos per l’anterior equip de govern, situats entre la Riera Ginjolers i el carrer Roger de Llúria, existeixen dos contenciosos interposats pendents encara de resolució.

 

Per fer front a aquesta situació, l’Ajuntament està treballant des del passat estiu en les negociacions i tràmits necessaris per poder disposar el més aviat possible de la quantitat de sòl públic que li permeti la implantació de la nova escola Montserrat Vayreda.

 

Cal tenir en compte que un cop analitzades les necessitats actuals en matèria educativa, el Departament d’Educació ha manifestat al consistori rosinc la seva intenció de no construir a la vila cap escola d’una sola línia, la qual cosa fa necessària la disposició de solars de grans extensions, no disponibles en el centre de la població.

 

Així, l’Ajuntament està tramitant l’alliberament de tres solars d’una superfície entorn als 10.000 m2 cadascun, per poder donar cabuda en primer lloc a l’escola Montserrat Vayreda i, en un segon terme, a un nou CEIP (també de dues línies) i a un nou Institut d’Educació Secundària. Un dels solars està ubicat a la zona del Mas Oliva (al costat del Centre Escolar Empordà), un altre es troba als Camps de Futbol de la Vinyassa, i el tercer se situa a la carretera de les Arenes, a continuació de l’IES Illa de Rodes.

 

Respecte a la ubicació definitiva de l’escola Montserrat Vayreda, el consistori posarà a disposició del Consell Escolar Municipal els terrenys descrits anteriorment, per tal de consensuar en tot moment amb aquest òrgan el millor emplaçament del centre. Un cop es disposi dels terrenys degudament urbanitzats (previst en 6 mesos aproximadament), aquests seran cedits a la Generalitat per a la construcció del nou centre.

 

D’altra banda, l’Ajuntament ha traslladat al Departament d’Educació l’absoluta necessitat de reubicar els mòduls prefabricats d’aquesta escola a un nou emplaçament mentre que no es construeixi el nou edifici, i ha manifestat la seva intenció de fer-se càrrec del trasllat i condicionament d'aquests mòduls, en cas que el Departament no ho faci.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document