Roses planta cara als gavians

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Roses està implantant un sistema de control de gavians per tal de minimitzar al màxim les molèsties que aquestes aus ocasionen en terrats i zones elevades dels edificis de la població. La implantació de dispositius en els equipaments públics i la prestació d’un servei d’assessorament a particulars formen part d’aquesta campanya, subvencionada per Dipsalut.
Teulat Narcís Monturiol

Teulat Narcís Monturiol

08/04/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els problemes més comuns derivats de la presència de gavians a les poblacions costaneres (embrutiment de teulades i terrats, sorolls, etc) es produeixen durant la primavera, en època de reproducció, ja que les aus trien habitualment els terrats dels edificis per fer el seus nius. A més, el fet que es tracti d’una espècie molt territorial durant la reproducció, pot provar vols rasants o agressions en cas que algú s’apropi a les immediacions dels nius.

Davant aquesta problemàtica, l’Ajuntament està impulsant una campanya de vigilància i control d’aquestes aus per evitar situacions que provoquin problemes als ciutadans. En aquests moments s’està ultimant la col·locació de mesures d’exclusió (filats, punxes, ...) en punts conflictius, per tal d’evitar la posta d’ous i la seva cria. Els edificis on s’estan instal·lant els dispositius són els equipaments públics, com ara ajuntament, escoles, teatre municipal, biblioteca, llars infants, poliesportiu, Policia Local, oficina de Turisme, etc.

Paral·lelament, tot i que l’Ajuntament no pot intervenir en edificis privats, l’Àrea de Medi Ambient ha posat també a disposició de comunitats de veïns i particulars un servei d’assessorament amb empreses especialitzades. D’aquesta manera, els usuaris que ho sol·licitin rebran una primera visita subvencionada, on se’ls informarà de les mesures a adoptar per solucionar la presència d’aus en els seus terrats. El cost de les actuacions que siguin necessàries en cada cas correran a càrrec dels particulars.

El conjunt d’aquestes actuacions impulsades per l’Ajuntament estan cofinançades per l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona- Dipsalut.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document