Roses presenta els resultats de l’estudi sobre teràpies complementàries en pacients amb càncer

Dijous 2 de juny, a les 20.30 h, tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses la xerrada de presentació de l’estudi “Situació real de la utilització des teràpies complementàries en pacients amb càncer”. Durant l’acte s’exposaran els resultats i conclusions finals de l’estudi realitzat durant el darrer any a l’Institut Català d’Oncologia de Girona, i que ha estat subvencionat per Dipsalut, l’Ajuntament de Roses i la Fundació Roses Contra el Càncer.
xerrada

xerrada

02/06/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La presentació dels resultats de l’estudi anirà a càrrec de Cristina Pallí, investigadora del Servei de Psicooncogia de l’Institut Català d’Oncologia de Girona, encarregada de la direcció de l’estudi. Aquest, ha estat dut a terme gràcies al conveni de col·laboració signat entre Dipsalut, l’Ajuntament de Roses i la Fundació Roses Contra el Càncer el mes de març de 2010, amb la finalitat de conèixer i quantificar quin ús i quines millores poden aportar les teràpies complementàries alternatives en l’estat, tant físic com psíquic, dels pacients que pateixen càncer.

El projecte, que ha durat un any, s’ha realitzat amb pacients de l’Institut Català d’Oncologia sotmesos a tractaments de quimioteràpia, radioteràpia i intervencions quirúrgiques, i ha aprofundit entorn als tractaments complementaris no farmacològics que els malalts de càncer utilitzen paral·lelament als convencionals per pal·liar els efectes de la malaltia. Aquesta és una pràctica habitual entre aquest tipus de malalts que, en molts casos, el pacient no explica a l’equip mèdic que el tracta.

L’acord entre les tres parts ha comportat una aportació econòmica de 18.000 euros per a l’elaboració de l’estudi, dels quals Dipsalut n’aporta 9.000 €. L’Ajuntament de Roses, 6.000; i la Fundació Roses Contra el Càncer, 3.000 €.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document