Roses regula i unifica la senyalització informativa dels establiments privats a la via pública

L’Ajuntament de Roses ha obert el període per a què hotels, hostals i càmpings legalitzin els senyals informatius que tinguin instal·lats a la via pública i els adaptin a la nova ordenança municipal, ja en vigor. L’objectiu és facilitar una òptima informació dels punts d’interès privats relacionats amb l’oferta turística del municipi, tot preservant una imatge unificada i coherent d’aquesta senyalització.
Model de senyalitació adaptada

Model de senyalitació adaptada

21/02/2013 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els hotels, hostals i càmpings, així com les activitats privades i col·lectives de caràcter esportiu, cultural o de lleure que es desenvolupin a l’aire lliure, i els establiments considerats recurs d’interès turístic singular, són les activitats que a partir d’ara poden obtenir l’autorització necessària per indicar la seva ubicació, mitjançant senyals informatius verticals instal·lats a la via pública.

La nova ordenança reguladora aprovada pel consistori, defineix les característiques físiques que han de reunir aquests senyals (suport, nombre d’indicadors per senyals,...), així com que la col·locació i manteniment dels mateixos seran realitzats pel propi Ajuntament, amb l’objectiu de garantir
la seva uniformitat i el compliment de la normativa sobre accessibilitat.

Els interessats a instal·lar aquesta senyalització (que pot ser d’un màxim de quatre punts informatius per establiment), ja poden tramitar la seva sol·licitud a través del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC). La sol·licitud ha d’incorporar la situació exacta de l’establiment, una proposta d’ubicació dels senyals sol·licitats i l’abonament de les taxes municipals corresponents, que seran de pagament anual. Un cop autoritzada la concessió, aquesta tindrà vigència per un període de cinc anys, a comptar a partir de l’1 de gener següent a la data d’autorització.

Pel que fa a les activitats incloses en el Projecte de senyalització vertical informativa i turística que el consistori portà a terme l’any 2002, considerades adaptades a la present normativa, el tràmit d’autorització no és necessari, essent suficient el pagament de la taxa anual corresponent. Per la seva banda, els senyals que no sol·licitin la llicència corresponent o no s’adeqüin a la nova normativa, han de ser retirats de la via pública pel propi establiment o, en cas contrari, ho seran subsidiàriament pel consistori.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document