Roses rep 5,9 milions d’euros en forma de crèdit de la convocatòria Fomit

Roses rebrà de la secretaria d’estat de Turisme un total de 5,9 milions d’euros en forma de crèdit amb un 0,5% d’interès, per a la realització d’obres i projectes de millora de les infraestructures turístiques. Aquest préstec finançarà diverses actuacions destinades a la renovació i millora urbana i de les platges de Roses, així com a la construcció de dos nous equipaments.
Façana futur centre cívic

Façana futur centre cívic

12/05/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els projectes que l’Ajuntament de Roses ha presentat a la convocatòria del Fomit (Fons Financer per a la Modernització de les Infraestructures Turístiques), tenen per objectiu millorar la qualitat del medi urbà i dels serveis públics, per tal de mantenir la competitivitat turística de la població i millorar els estàndards de qualitat que requereix el turista que visita el municipi.

Els projectes que s’executaran amb el finançament d’aquests crèdits a baix interès es divideixen en dos apartats. D’una banda, el Pla de renovació urbana, que té per objectiu la millora del paisatge urbà del casc antic i de la qualitat ambiental del municipi, i consistirà en la reposició de vies públiques, d’enllumenat, i en l’eliminació de línies elèctriques. També s’actuarà en el manteniment de platges i del passeig marítim (dos dels reclams turístics més importants del municipi), gràcies a la reposició d’elements i mobiliari urbà, casetes de salvament, senyalització informativa, soterrament de contenidors de residus, etc.

D’altra banda, es troba la construcció de dos nous equipaments municipals. Un d’ells es destinarà als serveis d’urbanisme i serveis territorials municipals, el qual permetrà una important millora en la qualitat dels serveis prestats. L’altre consistirà en un centre cultural situat a la rambla Ginjolers, que aglutinarà les activitats culturals que es realitzen en el municipi i exercirà de motor cultural amb nous programes i oferta, tant per a la ciutadania com per al turisme.

En total, la concessió de finançament del fons FOMIT a favor de l’Ajuntament de Roses puja a un import de 5.969.517 euros.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document