Roses soterra 72 contenidors del front marítim

Acaben d'iniciar-se els treballs per a la implantació de nou illes de contenidors soterrats al passeig Marítim de Roses. Els treballs, que tindran un cost de 877.000 €, formen part dels projectes inclosos en el FEIL 2009 i contribuiran tant a la preservació de la imatge de l’entorn, com a millorar la gestió dels residus urbans d’aquest important espai de la població.
Contenidors actuals passeig

Contenidors actuals passeig

29/10/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El projecte que s’acaba d’iniciar suposarà la incorporació d’un total de 72 contenidors (23 de rebuig, 18 de cartró, 16 d’envasos i 15 de vidre), repartits en 9 illes distribuïdes al llarg del passeig, entre la Ciutadella i el Port Esportiu. L’objectiu és millorar tant la visió i la imatge del conjunt del passeig, com la tipologia, capacitat i ubicació dels diferents contenidors en funció de les fraccions i residus que recullen.

Paral·lelament, també incloses en el fons FEIL i amb un pressupost de 184.000 euros, han començat les obres de soterrament a altres dos àmbits del casc urbà. Concretament, les noves illes s’instal·laran a la cruïlla dels carrers La Llotja amb Cap Norfeu i al carrer Bernat Metge, i inclouran contenidors tant de rebuig com de selectiva.

El nou sistema permetrà als usuaris dipositar les deixalles amb molta més comoditat que amb el sistema convencional. Els nous contenidors tindran una major capacitat que els actuals, passant dels 368 m3 als 722 m3, la qual cosa permetrà també millorar el servei de recollida d’aquesta àrea i posarà punt i final als problemes de dimensionat existents fins ara, sobretot en les temporades turístiques en què l’aportació de deixalles augmenta considerablement.

El conjunt d’aquestes actuacions formen part del Pla del soterrament de contenidors de Roses (PCOR), que té per objectiu dotar el municipi d’un servei de recollida de residus eficaç i ajustat a les necessitats reals de cada indret, a fi d’evitar situacions de saturació de contenidors i d’embrutiment de la via pública.

El pla PCOR s’està aplicant gradualment a tots els carrers situats en l’àmbit comprés entre la Ciutadella, el passeig Marítim, la Riera de la Cuana, el carrer Arquitecte Gaudí i la Gv. Pau Casals, que té una superfície total de 37,5 hectàrees. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document