Roses tornarà a ser seu del Tour à Voile de França

Amaury Sport Organisation (ASO), entitat organitzadora del Tour à Voile de França, va donar a conèixer el passat divendres 7 de desembre, en el marc del Saló Nàutic de Paris, quina serà la ruta de l’edició 2013 d’aquest important esdeveniment nàutic. Montserrat Mindan, primera tinent d’alcalde i regidora de Turisme de l’Ajuntament de Roses, va assistir a l’acte en representació del municipi, que tornarà a ser l’única seu catalana del Tour à Voile.
Circuit 2013

Circuit 2013

11/12/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Amaury Sport Organisation (ASO) és l’entitat organitzadora d’esdeveniments de la importància i projecció del Rally Dakar, Tour de França, Volta Ciclista a Espanya o Marató de Barcelona, entre d’altres. Després de l’exitosa edició del passat estiu, ASO torna a assumir per segon any consecutiu l’organització del Tour de França a Vela, cita nàutica plenament consolidada que se celebra des de l’any 1978, considerada la principal competició de vela anual de França i un referent esportiu internacional.

Així doncs, el Tour à Voile de França celebrarà el proper estiu de 2013 la seva 36a edició. En la presentació del passat divendres, els organitzadors van avançar davant el nombrós públic assistent, quins seran els principals eixos, desenvolupament i circuit de la prova, que es preveu compti amb la participació d’una vintena d’equips, incloent noves figures i noves nacionalitats. Moltes d’aquestes tripulacions també van ser presents a l’acte, com és el cas de l’equip guanyador del Tour 2012: el TPM COYCH.

En l’edició 2013, onze ciutats seran seu del clàssic de l’estiu, configurant un recorregut total de 1200 km. Com l’any passat, Roses esdevindrà parada internacional del Tour à Voile, que enguany també visitarà la localitat de Breskens (Països Baixos), mentre que la resta de la prova transcorrerà per aigües i ports de la costa francesa.

La sortida de la regata tindrà lloc el dia 28 de juny de Dunkerque, visitant després les poblacions de Breskens, Dieppe, Deauville, Brest, Lorient, Saint Gilles Croix de Vie, Roses (19/20 de juliol), Gruissan, La Seybe Sur-Mer i, finalment, Marsella (26, 27 i 28 de juliol).

L’Ajuntament de Roses valora molt positivament que el Tour à Voile es desplaci un any més d’aigües franceses per navegar per la Badia de Roses, atenent tant l’alt nivell esportiu i grau de participació que la competició assoleix en cada nova edició, com la projecció turística i el posicionament dins del sector nàutic que el desenvolupament d’aquestes regates suposen per a Roses, sobretot entre el públic francès on el Tour és seguit a diari per un públic molt nombrós.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document