Roses vol impulsar l’estudi i difusió del fons marí de la Badia

Miquel Sitjar, delegat de Cultura de la Generalitat a Girona, i Xavier Nieto, director del CASC (Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya), han visitat el Port Esportiu de Roses on han estat rebuts per l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana. Durant la seva estada han visitat el vaixell Tethis, que fins al 15 de setembre realitzarà una campanya a la badia per fer una primera prospecció del vaixell Triunfante, enfonsat durant la Guerra Gran (1793-1795).
Visita Sitjar

Visita Sitjar

19/08/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Durant la trobada, l’alcaldessa Magda Casamitjana ha informat els representants de la Generalitat sobre l’interès de Roses a endegar un seguit d’actuacions dirigides a la posada en valor i difusió de la riquesa patrimonial de la badia rosinca, en les quals té la voluntat d’integrar també els municipis de Castelló d’Empúries, l’Escala i Sant Pere Pescador.

De fet, durant la reunió sobre turisme mantinguda pels representants municipals d’aquestes poblacions ara fa un mes, ja es va constatar la voluntat de treballar conjuntament en la recerca i difusió de la badia, on es concentren la major part de jaciments arqueològics subaquàtics de Catalunya. Segons ha remarcat l’alcaldessa "tots tenim com a nexe d’unió el mar i hem de ser capaços de recuperar aquesta gran font de coneixement inesgotable. L’estudi del fons marí no ens deixa de sorprendre, tant pel que fa a troballes sobre la nostra història, com a altres descobertes entorn a aspectes mediambientals i relacionats amb la sostenibilitat, de gran importància si atenem el nostre emplaçament entre dos parcs naturals."

La intenció de Roses és programar diferents actuacions que avancin en l’estudi i recerca del món subaquàtic que l’envolta, així com impulsar les accions adients per a la seva difusió i promoció, ja que "sovint ens hem centrat en campanyes promocionals de terra endins, oblidant la importància i potencial que té el mar en si mateix", ha remarcat Casamitjana.

La notícia ha estat rebuda amb gran interès per part del delegat de Cultura, Miquel Sitjar, qui s’ha mostrat obert a rebre properament la delegació d’alcaldes per aprofundir sobre aquesta matèria.

Durant la visita al vaixell Tethis, Xavier Nieto ha presentat la campanya de prospecció arqueològica que es durà a terme fins al proper 15 de setembre a Roses, i ha mostrat material divers (restes d’un canó, bales, una bóta de pólvora, fragments d’àmfores,...) trobat a la darrera prospecció realitzada al Delta de l’Ebre. L’actuació a Roses se centrarà en una primera prospecció del vaixell "Triunfante", anomenat també "de la bomba", el qual va ser localitzar durant la primera fase d’aquesta campanya, duta a terme el passat mes de maig.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document