S’adjudiquen els treballs de tancament de l’accés a Punta Falconera

L’Ajuntament ha adjudicat per un import de 89.000 euros les obres per al tancament provisional de l’accés a Punta Falconera. Aquesta actuació, consensuada amb el PN del Cap de Creus, regularà l’entrada de tot tipus de vehicles motoritzats (cotxes, motocicletes, quads, etc) al paratge, i té com a objectiu garantir la preservació de l’entorn i la seguretat dels visitants.
Tancament Punta Falconera

Tancament Punta Falconera

19/10/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La tanca perimetral s’instal·larà al llarg del camí d’accés al paratge, des de la carretera de Montjoi fins a l’actual zona d’aparcament (sobre un dels búnquers), de forma que tota aquesta àrea es protegirà per evitar riscos d’incendis, embrutiment, degradació o molèsties als visitants.

La tanca protectora tindrà una longitud total de 205 metres lineals i aproximadament uns 2 metres d’alçada mitjana, amb passos de fauna a la part inferior del reixat. La densitat de la malla serà molt transparent per permetre una visió de l’entorn lliure d’obstacles.

Per a l’accés peatonal al paratge s’habilitarà un pas específic per a vianants i ciclistes, mentre que la instal·lació d’una porta corredera permetrà l’obertura de la tanca per al pas de vehicles de servei o d’emergència, en cas necessari.

D’altra banda, en els propers dies s’iniciaran també les tasques de pintat de les construccions existents, amb una gamma de colors cromàtics integrats amb l’entorn. Altres actuacions desenvolupades durant aquest estiu al paratge han estat el tancament d’aquestes edificacions i la instal·lació d’una primera senyalització provisional d’informació als visitants.

El consistori rosinc ha aprovat també l’anomenat Pla tècnic de gestió i millora forestal de Punta Falconera, que té com a objectius la reducció del risc d’incendi forestal i la millora i conservació d’hàbitats protegits en la superfície total de més de 30 hectàrees que conformen aquest espai. En aquests moments, el projecte està pendent de l’informe favorable del Departament de Medi Ambient de la Generalitat.

Un cop s’obtingui aquest, es procedirà a licitar el concurs per a adjudicar els treballs, que consistiran en l’eliminació de matolls i d’arbres malalts, la reforestació d’espècies, la transformació de terrenys per a posteriors pastures, i l’ordenació i tractament vegetal de tot l’entorn.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document