S’aprova la reurbantizació de la plaça Llevant de Roses

L’Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte de reurbanització de la plaça Llevant, situada en la confluència de l’Av. Montserrat amb el carrer Francesc Macià. L’actuació compta amb un pressupost de 385.000 euros i ha estat inclosa en el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per a l’any 2007.
Pl llevant

Pl llevant

19/10/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La reurbanització suposarà una gran millora paisatgística de tot el conjunt, per tal de fer-lo més accessible i agradable a veïns i vianants. Tot i així, es mantindrà la seva funció viaria, ja que aquest espai comprèn un dels carrers que creua el poble en sentit transversal. El nou projecte manté, doncs, aquesta continuïtat de l’Avinguda Montserrat amb el carrer Nou, mentre que el vial que fins ara connectava l’avinguda amb el carrer Cosconilles s’incorporarà a la plaça, encara que es permetrà el pas a vehicles d’emergència i veïns amb guals.
En la redacció del projecte s’han tingut en compte les necessitats pròpies del sector, caracteritzat per una important activitat comercial i per l’existència de carrers de diferents amplades i característiques. Així, el tram adjacent al carrer Francesc Macià es realitzarà a un únic nivell per aconseguir una visió homogènia amb la resta de la pavimentació d’aquest carrer, renovada fa pocs anys. A l’Avinguda Montserrat, es preveu una pavimentació a dos nivells, que inclourà calçada de tres metres, una franja destinada a aparcament i zona de càrrega i descàrrega per als comerços, i una vorera d’1,5 metres d’amplada a la cara nord de la plaça.

Pel que fa a la plaça interior, s’alternaran diferents paviments per crear un joc cromàtic que ajudi a diferenciar els tres espais que es crearan, cadascun d’ells destinat a un ús. D’una banda, es mantindrà l’espai ocupat per l’arbrat existent, que s’emfatitzarà amb la plantació de gespa i més arbres que formaran una petita zona verda. Un altre espai es destinarà a àrea de jocs infantils, amb paviment elàstic amortidor de caigudes i, finalment, un espai formigonat farà les funcions de zona d’estar i de descans.

El projecte preveu la instal·lació de tot el mobiliari urbà (jocs, bancs, papereres, pilones, etc), enllumenat, arbrat i sistema de reg necessaris, així com el soterrament dels contenidors de recollida selectiva.

La superfície total de l’àmbit d’actuació és de 1.900 m2.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document