S’aprova l’avantprojecte per a la construcció d’un tanatori a Roses

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar l’avantprojecte consistent en la construcció d’un tanatori municipal situat en el solar adjacent al cementiri de la població, entre la carretera del Mas Oliva, el carrer Pere III i el camí del Cementiri. El projecte incidirà també en la urbanització i adequació de les voreres i l’entorn de tota aquesta illa.
Vista exterior

Vista exterior

17/05/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La realització d’aquest projecte s’ha fet possible gràcies a l’adquisició per part del consistori de la finca adjacent al cementiri, d’uns 4.000 m2, i que, juntament amb la resta de terrenys que integren l’illa, sumen una superfície superior als 9.000 m2 que permetrà el desenvolupament dels nous projectes.

D’una banda, es construirà un edifici destinat a tanatori de prop de 700 m2, amb un baix impacte visual ja que la part de les instal·lacions que no siguin d’ús públic se situaran en una planta subterrània. Així, el soterrani allotjarà un garatge, serveis i un magatzem, mentre que en la planta en superfície s’instal·laran el vestíbul-recepció, les sales d’espera, dues sales de vetlla i una sala de cerimònies.

Pel que fa a l’aspecte extern, la nova edificació s’orientarà de forma que quedi absolutament integrada a la façana principal del cementiri, formant un sol conjunt. A més, es realitzarà una tanca que limitarà tot l’àmbit del cementiri, es completarà la pavimentació de les voreres de l’illa, i s’habilitarà una franja d’aparcaments en bateria al camí del Cementiri paral·lel a la Riera Ginjolers.

La resta dels terrenys es condicionaran com a zones verdes i d’estada, gràcies a la incorporació d’una petita plaça i d’un passeig enjardinat que transcorrerà en paral·lel al camí del cementiri i al carrer Pere III.

La construcció del nou tanatori comptarà amb un pressupost d’1.475.000, mentre que la urbanització i el condicionament del seu entorn ascendeix a la xifra de 215.000 euros.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document