S’aprova un nou projecte d’1 milió d’euros per a la reconversió del nucli antic

L’Ajuntament acaba d’aprovar la reurbanització de nou carrers del centre, que passa a sumar-se a les actuacions ja projectades dins el programa d’actuacions del Pla de Barris. El nou projecte modernitzarà un total de 3.460 m2 corresponents a l’àmbit que es troba entre els carrers Nou, Gravina, Francesc Macià i Peralada, i incidirà tant en la pacificació del trànsit i en la millora del paisatge urbà a la zona, com en la renovació de les xarxes de serveis.
Àmbit de l'actuació

Àmbit de l'actuació

04/10/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Gradualment, els projectes de millora i reurbanització del casc antic de Roses es van estenent com una taca d’oli. Si a la primera actuació (ja executada) d’ordenació i creació d’una zona d’estada a la travessia del carrer Nou amb Peralada, van seguir el projecte de reurbanització de diversos carrers entre la Riera i el carrer Francesc Macià (en aquests moments en tràmit de licitació) i l’inici d’obres al carrer Sant Sebastià, ara s’acaba d’aprovar el projecte que remodelarà el sector adjacent a aquestes actuacions. Concretament, els espais beneficiats seran els carrers Colom, Méndez Núñez, de l’Avi, Pizarro, Germans Pinzón, plaça Prim, i un tram dels carrers Peralada, Nou Més Alt, Gravina i Francesc Macià.

Com en actuacions anteriors, el projecte opta per incidir en una pacificació del trànsit a la zona donant prioritat als vianants en aquells espais de poca circulació, gràcies a la pavimentació de carrers a un sol nivell que permetrà també eliminar barreres arquitectòniques i millorar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda. En els espais amb major amplada, es preveu la plantació d’arbrat per dotar el barri de petits nuclis verds i millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

A més d’aquesta millora visual i de la qualitat de l’entorn urbà, les obres incidiran en els serveis i preveu la substitució de la xarxa d’aigua i de clavegueram, el soterrament de les línies aèries en els passos de carrers, la incorporació de la xarxa de telecomunicacions, la renovació de les xarxes de gas i d’enllumenat, la construcció d’una nova xarxa de pluvials, la plantació d’arbres de baix consum d’aigua i la instal·lació del sistema de reg necessari.

Pel que fa a la plaça Prim, es conservaran els plàtans existents actualment en la seva part central, es completarà l’enjardinament, i es condicionarà una zona d’estada amb bancs.

El pressupost amb què compta aquest projecte és d’1.074.758 €, inclòs en els 8,63 MEUR que el Pla de Barris aportarà en total a les millores del nucli de Roses, finançats a parts iguals entre Ajuntament i Generalitat durant el quadrienni 2009-2012.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document