S’inicien els treballs d’ordenació dels itineraris del recinte monumental de la Ciutadella

Aquests dies s’han iniciat a Roses els treballs d’ordenació i condicionament de l’interior del recinte monumental de la Ciutadella, consistents en la creació d’una sèrie d’itineraris habilitats per a la visita al monument, amb els quals es vol emfatitzar les diferents àrees arqueològiques que formen part del conjunt i fer-les més comprensibles al visitant.
Inici obres Ciutadella

Inici obres Ciutadella

11/10/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les tasques que s’acaben d’iniciar corresponen a la primera fase d’aquest ambiciós projecte i inclouran l’adaptació i enjardinament de tota l’àrea hel·lenístico-romana del recinte, de 4.000 m2 de superfície, i la creació d’un primer itinerari de 900 m2 d’extensió (entre camins a peu pla, sobre muralles i passarel·les) que transcorrerà al llarg de la zona hel·lenístico-romana, la muralla oest, el baluard de Sant Andreu i la porta de terra.

D’altra banda, aquesta primera fase, que compta amb un pressupost de 437.000 euros, contempla també la instal·lació de la senyalització explicativa i direccional de la totalitat del recinte interior del monument, que servirà per fer més entenedors els diferents espais i donar així continuïtat a la visita al Museu de la Ciutadella.

L’esplanada inicial servirà com a punt de reunió i permetrà una primera visió general de tot el recinte, des d’on està previst realitzar l’explicació global del recorregut a seguir. A partir d’aquell punt, s’ha plantejat un itinerari circular amb la creació de diversos punts de parada en llocs estratègics, que permetran gaudir de diverses zones d’observació.

gw-112267be4bf4f8868935112f5df7524a0f88a383

A la zona hel·lenístico-romana, el recorregut es condicionarà de manera que permeti tenir una visió diferenciada dels dos assentaments i es construirà una passarel·la de pas elevat entremig de les dues zones, que possibilitarà l’explicació específica i entesa de la zona. Es condicionarà també un recorregut complementari, destinat al visitant especialitzat, que permetrà el pas interior pels jaciments.

A continuació, una zona de descans donarà pas al camí de la muralla, amb vistes sobre el fossar, que oferirà una visió general de la Ciutadella en alçada. L’itinerari continuarà pel baluard de Sant Andreu fins acabar, en aquesta primera fase, amb un resseguiment del perímetre de la muralla medieval que conduirà a la Porta de Terra. Des d’aquí, es donarà pas a una nova zona del recinte, amb la qual es connectarà en una segona fase.

Tot el conjunt s’enjardinarà amb diferents espècies de vegetació i arbrat pròpiament mediterranis, com ara xiprers i oliveres, i es col·locarà el mobiliari urbà necessari (bancs a les zones de descans, papereres al llarg de tot el recorregut, etc). Per tal d’adequar la zona per al seu ús tant diürn com nocturn, es reforçarà la il·luminació dels camins i dels elements d’interès singular. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document