S’inicien les primeres actuacions en el Paratge Natural de Punta Falconera

L’Ajuntament de Roses, consensuadament amb el PN del Cap de Creus, acaba d’aprovar la memòria per al tancament provisional de l’accés a Punta Falconera. Aquesta actuació regularà l’entrada de tot tipus de vehicles motoritzats (cotxes, motocicletes, quads, etc) al paratge, i té com a objectiu garantir la preservació de l’entorn i la seguretat dels visitants.
tanca perimetral

tanca perimetral

23/05/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El consistori rosinc comença així la realització de les primeres accions considerades més urgents i prioritàries per a l’espai. La tanca perimetral s’instal·larà al llarg del camí d’accés al paratge, des de la carretera de Montjoi fins a l’actual zona d’aparcament (sobre un dels búnquers), de forma que tota aquesta àrea es protegirà per evitar riscos d’incendis, embrutiment, degradació o molèsties als visitants.

La tanca protectora tindrà una longitud total de 205 metres lineals i aproximadament uns 2 d’alçada mitjana, amb passos de fauna a la part inferior del reixat. La densitat de la malla serà molt transparent per permetre la visió de l’entorn.

Per a l’accés peatonal al paratge s’habilitarà un pas específic per a vianants i ciclistes, mentre que la instal·lació d’una porta corredera permetrà l’obertura de la tanca per al pas de vehicles de servei o d’emergència, en cas necessari.

Altres actuacions previstes per a aquest estiu són el tancament de les construccions no utilitzables en la primera fase, el pintat amb colors integrats cromàticament amb l’entorn, la creació d’una franja contraincendis i la instal·lació d’una primera senyalització provisional d’informació als visitants.

Diverses d’aquestes tasques de neteja i manteniment del paratge seran realitzades per persones amb risc d’exclusió social o laboral. Les actuacions comptem amb el finançament previst pel conveni subscrit entre Diputació de Girona, "La Caixa" i l’Ajuntament de Roses per al trienni 2006-2008.

D’altra banda, el consistori rosinc ha aprovat també l’anomenat Pla tècnic de gestió i millora forestal de Punta Falconera que té com a objectius la reducció del risc d’incendi forestal, la millora i la conservació d’hàbitats protegits i la millora de la funció recreativa del forest, en una superfície total de més de 30 hectàrees que conformen aquest espai.

Entre les actuacions previstes per aquest Pla es troben l’eliminació de matolls i d’arbres malalts, la reforestació d’espècies, la transformació de terrenys per a posteriors pastures, així com iniciar l’ordenació i tractament vegetal d’acord amb el pla d’usos previst en els diferents espais que acollirà el paratge en el futur.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document