S’ultima el procés per a la creació del Parc Arqueològic de la Ciutadella

Amb l’aprovació dels justipreus de quatre finques de l’Avinguda de Rhodes, Roses culmina el procés destinat a la creació d’una gran zona verda contigua al recinte arqueològic de la Ciutadella.
27/03/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’any 1986 s’aprovà el Pla General d’Ordenació Urbana de Roses (PGOU), el qual preveia l’eliminació dels immobles situats en l’anomenat Pla Especial de la Ciutadella, situats en els solars adjacents al recinte monumental.

A finals del 2000, el Pla d’Excel·lència Turística subscrit entre el Ministeri d’Economia, la Generalitat de Catalunya i el propi Ajuntament de Roses amb l’objectiu d’incidir en la millora urbana i de l’oferta turística de Roses, acordà destinar part de la seva dotació al pagament de les expropiacions de l’entorn de la Ciutadella.

Amb l’aprovació dels justipreus assignats pel Jurat d’Expropiació de Catalunya respecte a quatre finques registrals de l’Avinguda de Rodes (tres habitatges i un bloc de pisos), per un import total d’1.212.000 €, l’Ajuntament culmina el procés d’expropiacions destinat a la creació d’una gran zona verda contigua al recinte arqueològic de la Ciutadella.

El projecte preveu l’enderroc de les edificacions existents al marge esquerre de la fortificació –al costat de la riera de la Trencada-, per tal de crear un parc urbà d’aproximadament 8.500 m2. Amb aquesta actuació es vol oferir una nova visió, lliure de construccions, encarregada de potenciar la monumentalitat del recinte.

El cost total destinat a l’adquisició d’aquestes finques, un total de 24 entre solars i habitatges, ha estat de 2.054,415 €.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document